File brancina z jurčki, tartufi in gamberi ter pirejem zelene

To bo krasna glavna jed.

Sestavine

– 4 fileji svežega brancina
– 100 g škampovih repkov
– 150 g jurčkov (lahko zamrznjenih)
– črni tartuf
– 100 g masla
– 150 ml mleka
– 100 ml sladke smetane
– pol gomolja zelene
– 2 krompirja
– sol, poper

Priprava

1. Na štedilnik pristavimo lonec z vodo, v katerem bomo skuhali na manjše kose narezano gomoljno zeleno in krompir.

2. Medtem škampe, jurčke in tartuf na drobno nasekljamo in pražimo na olju. Začinimo s poprom in soljo, dodamo 50 g masla in smetano.

3. Mešamo, dokler se nadev ne zgosti, nato postavimo na hladno.

4. Ko čakamo, pripravimo pire iz zelene in krompirja z dodatkom preostalega masla in mleka.

5. Filiramo brancina, če nismo že kupili tako pripravljenega.

6. Na dva fileja položimo po polovico nadeva in ju prekrijemo s preostalima filejema. Koža ribe naj bo zgoraj in spodaj obrnjena navzven.

7. Da bomo nadevane fileje lahko popekli, jih na sredini zavežemo s kuharsko vrvico.

8. Na segreti ponvi, kamor smo kanili čisto malo olja, brancina popečemo na obeh straneh.

9. Pripravljene brancine serviramo z dekoracijo iz svežega timijana in nekaj lističi črnega tartufa.

Namig: Če nimate ponve, na kateri se ribe ne bodo prijele, jo potresite z nekaj grobe soli, preden jih položite nanjo.

Fotografija: Rok Jurman, Voranc Vogel

Recept: Marja Černe

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed