Odprta Kuhinja

Fižolova juha s poprovimi rezanci

A+   A-



Preprosteje ne gre, piko na i da poper

juha

200 g fižola, na primer češnjevca

2 žlički soli

lovorov list, poper, sol

rezanci

200 g ostre moke

2 jajci

2 nepolni žlički mletega popra

Priprava

Iz moke, jajc in popra vmešamo gladko testo in ga, zavito v folijo, pustimo v hladilniku počivati eno uro.

Nato ga razvaljamo na 2 mm debelo ter narežemo na 10 cm dolge in 2 cm široke rezance.

Fižol skuhamo v dveh litrih slane vode. Ko je kuhan, vse skupaj zmiksamo in v vrelo juho zakuhamo poprove rezance. Kuhamo približno 10 minut (odvisno od debeline rezancev), rezanci naj bodo še malce al dente.

Postrežemo takoj.

Recept: Andreja Škrabec
Fotografija: Ljubo Vukelič
Datum Objave: 19.9.2018 ob 20:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: