Fižolova juha s poprovimi rezanci
A+ A-
Preprosteje ne gre, piko na i da poper
juha
200 g fižola, na primer češnjevca
2 žlički soli
lovorov list, poper, sol
rezanci
200 g ostre moke
2 jajci
2 nepolni žlički mletega popra
Priprava
Iz moke, jajc in popra vmešamo gladko testo in ga, zavito v folijo, pustimo v hladilniku počivati eno uro.
Nato ga razvaljamo na 2 mm debelo ter narežemo na 10 cm dolge in 2 cm široke rezance.
Fižol skuhamo v dveh litrih slane vode. Ko je kuhan, vse skupaj zmiksamo in v vrelo juho zakuhamo poprove rezance. Kuhamo približno 10 minut (odvisno od debeline rezancev), rezanci naj bodo še malce al dente.
Postrežemo takoj.
Recept: Andreja Škrabec
Fotografija: Ljubo Vukelič
Datum Objave: 19.9.2018 ob 20:09