Odprta Kuhinja

Fuži s klobaso in šparglji

Fuži s klobaso in šparglji (Foto: Arhiv Viva La Pasta)
Odpri galerijo
A+   A-
Če obožujete šparglje, boste to jed zagotovo pripravili, saj se v njej združijo tako testenine, imenovane fuži, kot tudi omenjeno pomladansko zelenje in zraven še klobasa. Če te nimate pri roki ali se tej sestavini izogibate, jo lahko v receptu enostavno spustite, v tem primeru dodajte malenkost več špargljev.

Sestavine

Za 4 osebe.

  • 400 g fužev (svežih ali suhih)
  • 300 g domače klobase
  • 250 g špargljev
  • 2 šalotki ali 1 manjša rjava čebula
  • 1 dl belega vina
  • 1,5 dl smetane za kuhanje
  • oljčno olje ali maslo
  • sol, poper
  • nariban parmezan (za posip, po želji)

Priprava

  1. Šparglje operemo, odlomimo in odvržemo oleseneli del, preostanek narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke. Klobaso olupimo in narežemo na drobne koščke. Sesekljamo obe šalotki (ali čebulo).
  2. Omako pripravimo tako, da v večji ponvi segrejemo oljčno olje ali maslo, na njem prepražimo nasekljano šalotko (ali čebulo).
  3. Dodamo narezano klobaso in pražimo, da se lepo zapeče. Počasi med mešanjem prilijemo belo vino in pustimo nekaj minut, da alkohol izhlapi.
  4. Nato dodamo še šparglje in pražimo približno 5 minut, da se zmehčajo, a ostanejo hrustljavi, dodamo še smetano za kuhanje. Kuhamo še 5 ali 7 minut, da se omaka poveže, solimo in popramo.
  5. Ko se omaka kuha, skuhamo fuže v soljenem kropu po navodilih na embalaži. Malo vode, v kateri so se kuhali, prihranimo in jo po potrebi dolijemo k omaki, v katero vsujemo odcejene fuže.
  6. Kuhamo še minutko, da se okusi povežejo, po želji dodamo še kanček oljčnega olja in parmezan.

Priporočamo še: Regratov sirup, ki vas bo navdušil (VIDEO)

Datum Objave: 25.4.2025 ob 06:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: