Fuži s klobaso in šparglji

Odpri galerijo
A+ A-
Če obožujete šparglje, boste to jed zagotovo pripravili, saj se v njej združijo tako testenine, imenovane fuži, kot tudi omenjeno pomladansko zelenje in zraven še klobasa. Če te nimate pri roki ali se tej sestavini izogibate, jo lahko v receptu enostavno spustite, v tem primeru dodajte malenkost več špargljev.
Sestavine
Za 4 osebe.
- 400 g fužev (svežih ali suhih)
- 300 g domače klobase
- 250 g špargljev
- 2 šalotki ali 1 manjša rjava čebula
- 1 dl belega vina
- 1,5 dl smetane za kuhanje
- oljčno olje ali maslo
- sol, poper
- nariban parmezan (za posip, po želji)
Priprava
- Šparglje operemo, odlomimo in odvržemo oleseneli del, preostanek narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke. Klobaso olupimo in narežemo na drobne koščke. Sesekljamo obe šalotki (ali čebulo).
- Omako pripravimo tako, da v večji ponvi segrejemo oljčno olje ali maslo, na njem prepražimo nasekljano šalotko (ali čebulo).
- Dodamo narezano klobaso in pražimo, da se lepo zapeče. Počasi med mešanjem prilijemo belo vino in pustimo nekaj minut, da alkohol izhlapi.
- Nato dodamo še šparglje in pražimo približno 5 minut, da se zmehčajo, a ostanejo hrustljavi, dodamo še smetano za kuhanje. Kuhamo še 5 ali 7 minut, da se omaka poveže, solimo in popramo.
- Ko se omaka kuha, skuhamo fuže v soljenem kropu po navodilih na embalaži. Malo vode, v kateri so se kuhali, prihranimo in jo po potrebi dolijemo k omaki, v katero vsujemo odcejene fuže.
- Kuhamo še minutko, da se okusi povežejo, po želji dodamo še kanček oljčnega olja in parmezan.
Priporočamo še: Regratov sirup, ki vas bo navdušil (VIDEO)
Datum Objave: 25.4.2025 ob 06:04