Globoko čokoladen sladoled Nigelle Lawson

Nigella pravi: okus je točno tak, kot ga pričakujemo: bogat, temen, grenek, rumast čokoladni minjon v sladoledni obliki. Potrjujem, vse je res.

Sestavine za 800 ml

– 150 ml kondenziranega mleka
– 200 ml sladke smetane za stepanje
– 25 presejanega nesladkanega kakava
– žlička instant kave
– 3 žlice temnega ruma

Priprava

1. Kondenzirano mleko in smetano združimo v skledi pokončnega mešalnika. Po vrhu potresemo kakav, nato instant kavo in premešamo. Zelo verjetno bo kakav ostajal na površini in se oprijemal posode.

2. Stepamo tako dolgo, da se začne zgoščevati. Ko je smetana rahlo stepena, v tankem curku med stalnim stepanjem dolivamo rum. S plastično lopatko zdaj temeljito premešamo.

3. Posodi za shranjevanje (po 500 ml) nadevamo z zmesjo (druga bo napolnjena zgolj do tri četrt) in postavimo v zamrzovalnik za 8 ur ali čez noč. Ponudimo kar iz zamrzovalnika.

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed