Gobe: 10 krasnih idej, kako jih vključiti v jedilnik
Odpri galerijo
A+ A-
Jesen je prinesla eno naših najljubših sestavin – gobe, ki poskrbijo za bogate okuse enolončnic, prilog in omak.
1. Lisičke z jajci po receptu Andreja Beloviča
Prva jed, ki vam pade na pamet, ko naberete te mnogim najljubše gobe, je prav gotovo kultna kombinacija z jajci, postrežena z dobrim domačim kruhom.
2. Klasike z Urško Fartelj: gobov golaž
Katere vrste gob so najbolj primerne za to jesensko uteho? Ga naredimo z moko ali brez?
3. Gobov kari s popečenim brokolijem
Brezmesno, a polno okusa.
4. Jušni gobovi cmočki
… lahko pa postanejo tudi cmoki.
5. Kremna gobova juha Jamieja Oliverja, ki jo preprosto morate poskusiti
Jamie Oliver je navdušen nad intenzivnim zemeljskim okusom gob, ki je v gosti in svileni juhi še bolj poudarjen. Pravi, da je to klasika, ki jo mora znati pripraviti prav vsak.
6. Dušeni zrezki z gobami
Dušeni zrezki v naravni omaki so jed, pri kateri ne moremo zgrešiti in se je brez skrbi lotijo tudi začetniki. Dokler ne poznamo primernih kosov mesa, nam bo rad pomagal mesar, ki mu zaupamo, kaj bomo kuhali. Obogatimo jih z gobicami ali smetano, lahko tudi obojim, in poljubno zelenjavo.
7. Ocvrti jurčki v drobtinah iz ajdovega kruha
Že ptički čivkajo (preden odletijo v toplejše kraje), da sta okusa jurčkov in ajde ustvarjenega drug za drugega.
8. Pražen krompir z jurčki
Klasika bo tako še boljša.
9. Ješprenjeva »rižota« z jurčki
Malce daljši čas kuhanja za božansko dobro jed.
10. Pirine palačinke kot rezanci v gobovi omaki
Palačinke narežemo v juhe, a zakaj z njimi ne bi nadomestili testenin? Verjemite, nastane božanska jed, ki ne vzame veliko časa za pripravo.
Naslovna fotografija: Vaivirga/Getty Images
Datum Objave: 28.9.2022 ob 14:09