Golaž iz skuš

Odpri galerijo
A+ A-
... in to tistih iz konzerve.
Nismo zaman Vojke Cijan spoznali kot ene najuspešnejših v naši akciji zbiranja zanimivih receptov. Tudi tokrat se ni izneverila svojemu slovesu: ali ni to krasna in preprosta ideja?
Sestavine
- 4–5 konzerv skuš v olju
- 3 šalotke ali 1 čebula
- 3 stroke česna
- pločevinka paradižnika v koščkih
- 4 žlice krušnih drobtin
- peteršilj
- parmezan
Priprava
1. Odpremo ribje konzerve. Olje iz dveh prelijemo v kozico, dodamo sesekljano šalotko ali čebulo, podušimo, da postekleni, in primešamo še sesekljan česen.
2. Zdaj stresemo v kozico skuše, seveda brez olja, in paradižnik. Vse skupaj kuhamo 5–7 minut in šele takrat vmešamo krušne drobtine.
3. Po še 5 minutah kuhanja dodamo parmezan in sesekljan peteršilj.
4. Vse skupaj naj se še malo kuha, po potrebi posolimo in popopramo.
5. Zraven postrežemo polento.
Recept in fotografija: Vojka Cijan
Datum Objave: 23.3.2020 ob 07:03