Gorenjska omleta iz pečice s hruško, kardamomom in čokolado

Tole vam bo brez dvoma všeč.

Sestavine

Omleta
– 4 jajca
– po 4 žlice moke in sladkorja
– žlička vode
– pol žličke mletega kardamoma

Nadev
– 3 majhne hruške viljamovke
– 2 vejici poprove mete, temna čokolada
– po žlica masla in sladkorja
– stepena sladka smetana

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Jajca ločimo in rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, nato jim dodamo moko, začinimo s kardamomom in premešamo.

3. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga ročno vmešamo v jajčno zmes.

4. Hruške olupimo, razpolovimo in izdolbemo sredico, pokapamo z limono. Meto osmukamo in zmeljemo ali drobno nasekljamo. Čokolado nalomimo na kvadratke.

5. Vsako hruško napolnimo z zeliščem, nanjo položimo košček čokolade in polovičke zlagamo na primeren pekač.

6. Omleto bomo pekli ločeno v tortnem pekaču premera 22 cm. Če ima snemljiv obod, ga obložimo s peki papirjem, da ne bo testo uhajalo.

7. Maslo in sladkor stopimo in prelijemo hruške. Hkrati damo v pečico hruške in pekač s testom za omleto. Pečemo 15 minut.

8. Omleto delno ohladimo, nato premažemo s sladko smetano, naložimo pečene hruške in prepognemo. Potresemo s sladkorjem v prahu.

Poizkusite še: Rustikalna pita z zelenjavo

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed