Grozdni zavitek s temnim in svetlim grozdjem

Ob kavici se sladkamo in čakamo prvi rumen jesenski list.

Sestavine

– 500 g zamrznjenega listnatega testa (2 v kocki)
– rumenjak in žlica olja

Nadev iz svetlega grozdja
– 180 g očiščenega črnega grozdja
– 4 žlice slivovega džema
– 3–4 žlice piškotnih drobtin

Nadev iz svetlega grozdja
– 150 g očiščenega svetlega grozdja
– 4 žlice grozdnega džema
– 3 žlice piškotnih drobtin
– 3-4 žlice skute

Recept, kako se naredi grozdni džem, najdete tukaj.

Priprava

1. Testo odmrznemo, vključimo pečico na 190 stopinj Celzija.

2. Oba kosa testa razvaljamo na pomokani površini; prvega namažemo s slivovim džemom, potresemo s piškotnimi drobtinami in na polovico testa naložimo grozdne jagode. Zavijati začnemo na strani, kjer smo naložili grozdne jagode; zavitek prestavimo v pekač.

3. Drugi kos testa namažemo z grozdnim džemom, potresemo s piškotnimi drobtinami in skuto, na polovico pa dodamo grozdje in zavijemo.

4. Zavitka premažemo z rumenjakom in pokapamo z oljem. Pečemo pri 180–190 stopinjah eno uro. Zadnjih 10 minut povečamo temperaturo na 200 stopinj.

Priporočamo še: Obrnjen hruškov kolač

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana