
Ob kavici se sladkamo in čakamo prvi rumen jesenski list.
Sestavine
– 500 g zamrznjenega listnatega testa (2 v kocki)
– rumenjak in žlica olja
Nadev iz svetlega grozdja
– 180 g očiščenega črnega grozdja
– 4 žlice slivovega džema
– 3–4 žlice piškotnih drobtin
Nadev iz svetlega grozdja
– 150 g očiščenega svetlega grozdja
– 4 žlice grozdnega džema
– 3 žlice piškotnih drobtin
– 3-4 žlice skute
Recept, kako se naredi grozdni džem, najdete tukaj.
Priprava
1. Testo odmrznemo, vključimo pečico na 190 stopinj Celzija.
2. Oba kosa testa razvaljamo na pomokani površini; prvega namažemo s slivovim džemom, potresemo s piškotnimi drobtinami in na polovico testa naložimo grozdne jagode. Zavijati začnemo na strani, kjer smo naložili grozdne jagode; zavitek prestavimo v pekač.
3. Drugi kos testa namažemo z grozdnim džemom, potresemo s piškotnimi drobtinami in skuto, na polovico pa dodamo grozdje in zavijemo.
4. Zavitka premažemo z rumenjakom in pokapamo z oljem. Pečemo pri 180–190 stopinjah eno uro. Zadnjih 10 minut povečamo temperaturo na 200 stopinj.
Priporočamo še: Obrnjen hruškov kolač
Fotografija: Eva Legiša