Grozdni zavitek s temnim in svetlim grozdjem

Ob kavici se sladkamo in čakamo prvi rumen jesenski list.

Sestavine

– 500 g zamrznjenega listnatega testa (2 v kocki)
– rumenjak in žlica olja

Nadev iz svetlega grozdja
– 180 g očiščenega črnega grozdja
– 4 žlice slivovega džema
– 3–4 žlice piškotnih drobtin

Nadev iz svetlega grozdja
– 150 g očiščenega svetlega grozdja
– 4 žlice grozdnega džema
– 3 žlice piškotnih drobtin
– 3-4 žlice skute

Recept, kako se naredi grozdni džem, najdete tukaj.

Priprava

1. Testo odmrznemo, vključimo pečico na 190 stopinj Celzija.

2. Oba kosa testa razvaljamo na pomokani površini; prvega namažemo s slivovim džemom, potresemo s piškotnimi drobtinami in na polovico testa naložimo grozdne jagode. Zavijati začnemo na strani, kjer smo naložili grozdne jagode; zavitek prestavimo v pekač.

3. Drugi kos testa namažemo z grozdnim džemom, potresemo s piškotnimi drobtinami in skuto, na polovico pa dodamo grozdje in zavijemo.

4. Zavitka premažemo z rumenjakom in pokapamo z oljem. Pečemo pri 180–190 stopinjah eno uro. Zadnjih 10 minut povečamo temperaturo na 200 stopinj.

Priporočamo še: Obrnjen hruškov kolač

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed