Sladoled iz le dveh sestavin, ki ga pripravimo v pičlih dveh minutah

Temperature počasi, a vztrajno rastejo, zato je dobro, da imamo pri roki dober recept za sladoled. Če je tako preprost kot tale, toliko bolje.

Poletje se bliža, mi pa se že navdušujemo nad sladoledom. Pretekle sezone smo preskusili kar nekaj receptov, ki so nas popolnoma navdušili. Če jih še niste utegnili pripraviti, vam jih serviramo malce nižje.

Ravno tisti, ki se velikokrat znajdete v stiski s časom, pa boste še kako veseli za današnji recept, ki je tako hitro pripravljen, da polna zasedenost nikakor ne more biti izgovor, da se ga ne bi lotili. Tudi pri sestavinah nam precej prizanaša, saj zanj potrebujemo le dve. Štiri banane in nutello, ki jo vsi sladkosnedi gotovo obožujete.

Spodnji recept pa je odličen tudi za tiste, ki iz trgovine ali tržnice vedno prinesete sveže banane, nato pa nanje pozabite. Ko porjavijo, marsikdo ne ve več, kaj bi z njimi, zato vam danes dajemo dober nasvet. Ko vidite, da so banane postale temne, jih olupite, narežite in zamrznite. Tako boste naredili že prvi korak do tega sladoleda in boste do končnega rezultata prišli še hitreje.

Preden se lotimo priprave, pa dodajamo še eno pripombo. Za pripravo bomo potrebovali blender, ker imamo opravka z zamrznjeno hrano pa je pomembno, da je precej zmogljiv. Še bolje, če ima funkcijo drobljenja ledu.

Sestavine

  • 4 zrele banane
  • 4 žlice nutelle

Priprava

1. Banane olupimo in narežemo na kolobarje ter jih zamrznemo. Najbolje, da jih pred zamrzovanjem spakiramo v vrečke za zamrzovanje.

2. Ko banane v celoti zamrznejo, jih stresemo v blender in zmiksamo. Dodamo nutello in še enkrat zmiksamo, da zmes postane enotna. Če imamo z miksanjem težave, lahko dodamo nekaj kapljic mleka ali sladke smetane.

3. Postrežemo takoj, če želimo, da je sladoled trši, pa ga pred serviranjem lahko za nekaj minut postavimo v zamrzovalnik.

Spodaj pa prilagamo še nekaj receptov za domače sladolede:
VIDEO: Vrhunski domači sladoled s kislo smetano
Preprost sladoled iz lubenice, ki je pripravljen v nekaj minutah
Ta recept za sladoled, narejen brez strojčka in mešanja, vas bo obnorel
Lipov sladoled za sladokusce
Odličen in preprost veganski sladoled
Preizkusili smo: sladoledi brez strojčkov

Fotografija: CreatiVegan/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana