Hiter in poceni recept s piščancem, ki ima 13 milijonov ogledov

Tale recept za piščanca je na youtubu dosegel dobrih 13 milijonov. Odličen bo za kosilo ali večerjo!

Nikoli se ne branimo novih idej za kosilo ali večerjo. Še posebno prikladni so tisti recepti, ki vsebujejo sestavine, ki jih imamo pogosto doma. Današnji tako narekuje tiste najbolj osnovne. Piščanca, krompir, paradižnik in sir. Za pester okus pripravimo marinado iz različnih začimb in sojine omake, krompir pa odenemo v omako iz gorčice.

Pri štedilniku pa tokrat ne bo treba stati. Za nas bo delo opravila kar pečica. Ko bo pripravljeno, se bodo okusi odlično povezali, dodatno pa jih lahko popestrimo še s svežimi zelišči, če jih imamo pri roki.

Sestavine

Piščanec

  • 3 kosi piščančjih prsi
  • sol
  • začimbe za piščanca, črni poper, paprika v prahu
  • žlica oljčnega olja
  • žlica sojine omake
  • rastlinsko olje za mazanje pekača
  • 150 g sira (tilzit)
  • 1 do 2 paradižnika

Krompir

  • 6 krompirjev
  • 1/2 žličke soli, bazilika, črni poper, 1/2 žličke sladke paprike
  • žlica polnozrnate gorčice
  • žlica običajne gorčice
  • 2 žlici rastlinskega olja

Priprava

1. V piščančje prsi zarežemo črte kot v videoposnetku. Nato v skodelici zmešamo začimbe za piščančje meso, črni poper, papriko v prahu, žlico oljčnega olja in žlico sojine omake. Z mešanico dobro premažemo piščanca.

2. Narežemo sir in paradižnik na tanke rezine. Tudi paradižnike premažemo z začimbno mešanico, s katero smo prej meso. Rezine nato vstavimo v zareze v piščancu. Prav tako sir.

3. Vse skupaj damo v pečico in pečemo 20 minut na 200 stopinj Celzija.

4. Za prilogo bomo pripravili krompir. Neolupljenega narežemo na krhlje. Nato pripravimo marinado iz soli, bazilike, črnega popra, paprike, polnozrnate in običajne gorčice in rastlinskega olja.

4. Krompir damo v lonec in prelijemo z vodo. Zavremo in kuhamo še 3 do 5 minut. Krompir odcedimo in ga zmešamo z gorčično marinado.

5. Namastimo pekač in vanj naložimo mariniran krompir. Pečemo 25 minut pri 200 stopinjah Celzija.

6. Na krožnik naložimo kos piščanca in krompir. Potresemo s svežimi zelišči in postrežemo.

Preberite še: Trik za najboljšo sirovo omako, če pri roki nimate smetane ali mleka

Fotografija: yulka3ice/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana