
Čeprav krepka, ne terja veliko časa za pripravo. Recept, ki mora biti na zalogi, da si ob pomanjkanju časa za kuhanje kosila pogrejemo želodčke.
Njami juha za vsak dan
- 190 g kuhanega rjavega fižola (iz pločevinke)
- 500 g bučk
- 1 l vode
- rumenjak
- žlička suhega česna
- lovorov list
- 2 vejici peteršilja (natrgani)
- 1/2 žličke suhega šetraja
- 2 zvrhani žlici čvrstega jogurta
- sol in poper po okusu
- dodatek: 2 palačinki
Priprava
1. Bučke olupimo in narežemo na manjše koščke, dodamo jim vse začimbe, sol, poper, zalijemo z vodo ter kuhamo približno 15 minut, da se zmehčajo.
2. Juhi dodamo fižol (ne precedimo, ampak s fižolovo vodo vred), odstranimo lovorov list in pretlačimo s paličnim mešalnikom.
3. Rumenjak razžvrkljamo, nato ga vmešamo v jogurt, dodamo malo juhe premešamo in vrnemo v juho.
4. Pokuhamo še minuto ali dve in jed je gotova.
5. Palačinki narežemo na trakove in ponudimo ob juhi.