Hitra bučno-fižolova juha z jogurtom in jajcem

Čeprav krepka, ne terja veliko časa za pripravo. Recept, ki mora biti na zalogi, da si ob pomanjkanju časa za kuhanje kosila pogrejemo želodčke.

Njami juha za vsak dan

  • 190 g kuhanega rjavega fižola (iz pločevinke)
  • 500 g bučk
  • 1 l vode
  • rumenjak
  • žlička suhega česna
  • lovorov list
  • 2 vejici peteršilja (natrgani)
  • 1/2 žličke suhega šetraja
  • 2 zvrhani žlici čvrstega jogurta
  • sol in poper po okusu
  • dodatek: 2 palačinki

Priprava

1. Bučke olupimo in narežemo na manjše koščke, dodamo jim vse začimbe, sol, poper, zalijemo z vodo ter kuhamo približno 15 minut, da se zmehčajo.

2. Juhi dodamo fižol (ne precedimo, ampak s fižolovo vodo vred), odstranimo lovorov list in pretlačimo s paličnim mešalnikom.

3. Rumenjak razžvrkljamo, nato ga vmešamo v jogurt, dodamo malo juhe premešamo in vrnemo v juho.

4. Pokuhamo še minuto ali dve in jed je gotova.

5. Palačinki narežemo na trakove in ponudimo ob juhi.

Namig: Vedno dobrodošla v juhi je tudi domača vegeta ali bio zelenjavna kocka. Namesto palačink lahko na maslu popečete kruhove kocke.
Priporočamo še: 10 idej, da bomo iz krompirja pripravili okusen obrok
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana