Hitra omaka iz bučk in paradižnika

Poletno kosilo ali večerja za dva.

Sestavine

– 2 velika paradižnika
– 2 mladi bučki
– čebula
– česen
– oljčno olje
– sol
– origano
– poper
– sveža bazilika

Priprava

1. Paradižnike očistimo, če se nam ljubi, tudi olupimo, in narežemo na kocke. Mladih bučk ne lupimo, le narežemo na kocke. Sesekljamo čebulo in ločeno česen.

2. Segrejemo oljčno olje, popražimo čebulo, minuto ali dve, dodamo česen, in ko zadiši še bučke. Bučke se naj vsaj malo popečejo, nato jih zalijemo s paradižnikom.

3. Solimo in popramo po okusu, začinimo z origanom in pražimo pri blagi temperaturi. Paradižnik je dovolj sočen, da ni treba dodajati vode. Ponev lahko tudi pokrijemo in tako zadržimo tekočino, da se bučke zmehčajo, nato jo med mešanjem izparimo.

4. Odstavimo in dodamo svežo baziliko ter pustimo, da se omaka navzame njenega aromatičnega okusa.

5. Namesto svežega paradižnika bi lahko uporabili kozarec paradižnikove omake.

6. Omaka je lahko nadev za slane palačinke, prelijemo jo čez testenine ali z njo pripravimo preprosto poletno pico.

Preberite še: Recept za briami

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana