Hitra zlevanka: pecivo, ki ga lahko pripravimo v zadnjem hipu

Takšne recepte imamo najraje: stehtamo povsem običajne sestavine, vse skupaj zmešamo kar na roke, prelijemo v pekač in potisnemo v pečico. Pozorni moramo biti le na kakovost izdelkov, posebno mlečnih, ki so srce te jedi, zato smo izbrali mileram iz linije Gurman Zelene Doline, ki ga odlikuje zares poln mlečni okus. Pa še en trik je treba upoštevati: ves čas mešamo v enako smer, da se izognemo grudicam.
ni podpisa

Zlevanka
- 500 g pasirane skute
- 400 g + 100 g milerama iz linije Gurman Zelene Doline
- 4 jajca
- lupinica pomaranče
- 100 g sladkorja
- vaniljev sladkor
- ščep soli
- po 100 g koruzne moke in koruznega zdroba
- pecilni prašek
- 6 žlic rozin, namočenih v rumu
Karamelizirane hruške
- 2 olupljeni in očiščeni hruški, narezani na kocke
- 20 g masla
- 50 g sladkorja svetli muscovado (nerafinirani rjavi trsni sladkor)
- 2 žlici ruma
- žlička cimeta
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj. Pekač namastimo ali obložimo s papirjem za peko.
2. V večji posodi z metlico zmešamo skuto, 400 g milerama, jajca in pomarančno lupinico. Dodamo sladkorja, sol, moko in zdrob, ki smo jima primešali pecilni prašek ter rozine. Vse dobro pomešamo, da ni grudic.
3. Prelijemo v pekač in po vrhu z žlico dodamo kupčke preostalega milerama. Pečemo 50 minut.
4. V manjši kozici raztopimo maslo in dodamo hruške in sladkor. Na srednjem do manjšem ognju počasi kuhljamo, da se hruške omehčajo in karamelizirajo, tekočina pa se zgosti v sirup. Dodamo rum in cimet in kuhamo še kakšno minuto, nato pa odstavimo z ognja.
5. Še toplo pecivo narežemo na kocke in ponudimo s karameliziranimi hruškami.
ni podpisa

Mileram iz linije Gurman Zelene Doline odlikuje poln mlečni okus, saj je proizveden izključno iz slovenskega mleka, certificirano brez gensko spremenjenih organizmov. Nepogrešljiv je pri pripravi različnih jedi- od vsakdanje priprave obrokov do peke poljubnih slaščic.
Priporočamo še: Kmečka omleta za dober začetek dneva
Naročnik oglasne vsebine je Mlekarna Celeia