Odprta Kuhinja

Hitre in preproste praznične sladice, ki bodo vedno uspele

Foto: Depositphotos
Odpri galerijo
A+   A-
S temi preprostimi in okusnimi predlogi boste lahko hitro in zanesljivo pripravili številne priljubljene sladice in v prazničnem decembru navdušili svoje najdražje.

Prazniki so čas, ko se sprostimo in uživamo v prostem času, ustvarjamo, kuhamo, se zabavamo in obdarujemo. Vse to nam velikokrat vzame veliko časa, zato je pomembno, da si ga razporedimo čim bolje. Priprava sladic je zagotovo ena izmed časovno bolj potratnih, a zelo prijetnih opravil, zato imamo za vas nekaj predlogov, kako na hiter, preprost in kreativen način pripraviti izjemne sladice, ki bodo vedno uspele in zadovoljile vse okuse.

Čokoladna pravljica

Za čokoladne navdušence v 10 minutah pripravite mešanico Dolcela Lava Muffins z okusno tekočo sredico. Zanesljiva izbira bodo zagotovo tudi navadni sočni čokoladni mafini, ki jih obožujejo vsi. Pripravite jih po preprostih navodilih, ko so pečeni, pa jih lahko okrasite s stepeno smetano, čokoladno kremo ali zvezdicami. Za nekoliko bolj glamurozno izbiro predlagamo pripravo marmornega kolača s čokoladnim prelivom, ki zagotovo ne bo razočaral.

Praznična svežina

Če želite praznično večerjo narediti bolj posebno, se lahko odločite za manj klasičen, a izjemen svež sladki zaključek, ki ga boste pripravili v petih minutah. Panakota z malinovim prelivom je priročna sladica, ki je lahko popolna rešitev tudi za nenapovedane obiske.

Foto: Depositphotos
Foto: Depositphotos

Čarobna fantazija

Velikokrat si želimo ustvariti sladice, za katere morda nimamo dovolj potrpljenja, znanja ali časa. Ena od teh so zagotovo zelo priljubljeni princeskini krofi. Letos jih lahko ustvarite brez dvomov, saj je z Dolcelo njihova priprava hitra in preprosta. Vsebini zavitka je treba dodati samo osnovne sestavine in dvajset princeskinih krofkov je pripravljenih.

Nepozabna klasika

Italijanska klasika tiramisu je nepogrešljiva sladica na številnih prazničnih druženjih. Z izdelkom Dolcela bo njegova priprava hitrejša in preprostejša, a nič manj okusna. Poigrate se lahko tudi s postavitvijo – tiramisu naredite in postrezite v manjših kozarcih, zgornjo plast kakava pa lahko posujete v obliki zvezdice. Kako? Iz papirja izrežite manjšo obliko zvezde, jo postavite na zgornjo plast in čez posujte kakav, nato papirnato zvezdo odstranite in praznični tiramisu je nared.

Z Dolcelo lahko ustvarite obsežen nabor tudi drugih okusnih prazničnih dobrot. Pečeni piškoti z vonjem cimeta in vanilje, sočne torte z bogatimi plastmi okusov ali drobno pecivo. Naj vaše praznične mize zasijejo s številnimi sladicami, pripravljenimi z ljubeznijo!

Naročnik oglasne vsebine je Podravka d.o.o.

Datum Objave: 2.12.2023 ob 11:12

Več iz te teme:

čokoladaDolcelapanakotaPodravkapraznikisladice

Naročite se na e-novice:

Promo Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja