Hitri rezanci s šunko in jajci

Knjižne police, ki so založene s kulinarično literaturo, že od konca minulega leta vabijo z novim prevodom kuharske uspešnice 5 sestavin.

To je nadvse preprost recept, pripravljen v zgolj 10 minutah in zato odličen tako za hitro kosilo kot večerjo med napornimi delovniki. Tako kot ostale jedi, ki jih je Jamie sestavil pod konceptom 5 sestavin, tudi ta obljublja maksimalen okus z minimalno vloženega truda.

Sestavine za dve osebi

– 150 g jajčnih rezancev
– 4 mlade čebule
– 100 g pečene šunke
– 2 žlički karija v prahu
– 2 veliki jajci

Priprava

1. Rezance po navodilih na embalaži skuhamo v loncu vrele vode, nato jih odcedimo in prihranimo skodelico vode od kuhanja. Medtem tanko narežemo mlado čebulo in šunko.

2. Šunko dodamo v ponev s premazom proti prijemanju, pristavimo na zmeren ogenj, skupaj z 1 žlico oljčnega olja in karijem v prahu.

3. Medtem razžvrkljamo jajci. Ko je šunka zlatorjava, dolijemo jajci in ju z gumijasto lopatko mešamo po ponvi, dokler se ne začneta strjevati.

4. Takrat vmešamo rezance in večino mlade čebule. Pretresamo na štedilniku 2 minuti, nato pa solimo in popramo po okusu, po potrebi razredčimo z malo prihranjene vode od kuhanja.

5. Razdelimo na krožnika, povrhu potresemo preostanek mlade čebule in pokapamo z žličko ekstradeviškega oljčnega olja.

Recept in fotografija: Iz knjige Jamie Oliver: 5 sestavin

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed