Hitri rezanci s šunko in jajci iz nove knjige Jamieja Oliverja (z nagradno igro)

Knjižne police, ki so založene s kulinarično literaturo, že od konca minulega leta vabijo z novim prevodom kuharske uspešnice 5 sestavin.

To je nadvse preprost recept, pripravljen v zgolj 10 minutah in zato odličen tako za hitro kosilo kot večerjo med napornimi delovniki. Tako kot ostale jedi, ki jih je Jamie sestavil pod konceptom 5 sestavin, tudi ta obljublja maksimalen okus z minimalno vloženega truda.

Si želite kuharico 5 sestavin Jamieja Oliverja? Na našem facebooku vas tukaj čaka nagradna igra, ki jo prirejamo v sodelovanju z Mladinsko knjigo.

Sestavine za dve osebi

– 150 g jajčnih rezancev
– 4 mlade čebule
– 100 g pečene šunke
– 2 žlički karija v prahu
– 2 veliki jajci

Priprava

1. Rezance po navodilih na embalaži skuhamo v loncu vrele vode, nato jih odcedimo in prihranimo skodelico vode od kuhanja. Medtem tanko narežemo mlado čebulo in šunko.

2. Šunko dodamo v ponev s premazom proti prijemanju, pristavimo na zmeren ogenj, skupaj z 1 žlico oljčnega olja in karijem v prahu.

3. Medtem razžvrkljamo jajci. Ko je šunka zlatorjava, dolijemo jajci in ju z gumijasto lopatko mešamo po ponvi, dokler se ne začneta strjevati.

4. Takrat vmešamo rezance in večino mlade čebule. Pretresamo na štedilniku 2 minuti, nato pa solimo in popramo po okusu, po potrebi razredčimo z malo prihranjene vode od kuhanja.

5. Razdelimo na krožnika, povrhu potresemo preostanek mlade čebule in pokapamo z žličko ekstradeviškega oljčnega olja.

Recept in fotografija: Iz knjige Jamie Oliver: 5 sestavin

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana