Hitro in enostavno: recept za šparglje s slanino

Odličen prigrizek ali bogata priloga.

Sestavine

– šopek špargljev
– približno 300 g rezin slanine

Priprava

1. Šparglje očistimo in jim odrežemo oleseneli del.
2. Vsakega posebej ovijemo v slanino.
3. Ponev segrejemo in jih v njej popečemo z vseh strani toliko časa, da slanina postane malce hrustljava.

Namig: namesto slanine uporabite pršut, panceto ali kakšno drugo slastno mesno delikateso. Postrezite jih že za zajtrk ob mehko kuhanih jajcih.
Priporočamo še: Najboljši recepti naših bralcev: šparglji

Fotografija: Thinkstock

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana