Odprta Kuhinja

Hitro kosilo z njoki iz enega lonca

Vladimir Mironov/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Za pripravo kosila si radi vzamemo čas, a se zgodi, da imamo na voljo le nekaj minut. Tudi takrat lahko pripravimo odlično jed.


Vedno je dobro imeti na zalogi kakšno idejo za hitro kosilo in danes bomo na seznam tistih, ki so pripravljena z res malo truda, dodali še eno. Jed, ki je pripravljena v le enem loncu in od nas zahteva pičlih nekaj minut priprave, je kljub enostavnosti zelo okusna. Večino dela bo namreč opravila kar pečica.

Sestavine za takšno kosilo imamo lahko vedno pri roki za dneve, ko nam za kuhanje zmanjkuje časa. Njoke in špinačo namreč lahko hranimo kar v zamrzovalniku, iz hladilnika pa bomo dodali le še sladko smetano in sir. Vse skupaj po potrebi začinimo s soljo in poprom, mi pa za več okusa predlagamo še ščepec muškatnega oreščka. Tisti, ki ste za pikantno, dodajte čilijeve kosmiče.



Sestavine



  • 1 kg njokov

  • 300 g zamrznjene špinače

  • 250 ml sladke smetane

  • 4 jajca

  • sol, poper

  • 100 g ribanega sira


Priprava


1. Vse sestavine (razen sira) stresemo v ognjevarno posodo ali pekač s pokrovom. Potisnemo v pečico in pečemo 45 minut pri 180 stopinjah Celzija.

2. Na polovici peke posodo vzamemo iz pečice, odpremo in premešamo vsebino. Dodamo sir in vrnemo v pečico, da se vse skupaj zlato zapeče.
Preberite še: Maroulosalata: zelena grška solata, ki bo postala vaša stalnica

Fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images
Datum Objave: 9.9.2023 ob 10:09

Več iz te teme:

brezmesne jedišpinačanjokihitro kosilo

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.