Hitro kosilo z njoki, sirom in špinačo iz enega lonca

Vedno je dobro imeti na zalogi kakšno idejo za hitro kosilo in danes bomo na seznam tistih, ki so pripravljena z res malo truda, dodali še eno. Jed, ki je pripravljena v le enem loncu in od nas zahteva pičlih nekaj minut priprave, je kljub enostavnosti zelo okusna. Večino dela bo namreč opravila kar pečica.
Sestavine za takšno kosilo imamo lahko vedno pri roki za dneve, ko nam za kuhanje zmanjkuje časa. Njoke in špinačo namreč lahko hranimo kar v zamrzovalniku, iz hladilnika pa bomo dodali le še sladko smetano in sir. Vse skupaj po potrebi začinimo s soljo in poprom, mi pa za več okusa predlagamo še ščepec muškatnega oreščka. Tisti, ki ste za pikantno, dodajte čilijeve kosmiče.
Njoki s sirom in špinačo
- 1 kg njokov
- 300 g zamrznjene špinače
- 250 ml sladke smetane
- 4 jajca
- sol, poper
- 100 g ribanega sira
Priprava
- Vse sestavine (razen sira) stresemo v ognjevarno posodo ali pekač s pokrovom. Potisnemo v pečico in pečemo 45 minut pri 180 stopinjah Celzija.
- Na polovici peke posodo vzamemo iz pečice, odpremo in premešamo vsebino. Dodamo sir in vrnemo v pečico, da se vse skupaj zlato zapeče.
Preberite še: Maroulosalata: zelena grška solata, ki bo postala vaša stalnica
Fotografija: Bartosz Luczak/Getty Images