Hitro pripravljena jagodna pena
Odpri galerijo
A+ A-
Lahkotna sladica z našim najljubšim sadjem. Jagodam se je res nemogoče upreti, kajne?
Sestavine
- 700 g jagod
- 300 ml sladke smetane
- 150 g maskarponeja
- 50 g sladkorja v prahu
- vaniljev sladkor
- lističi mete za okras
Priprava
1. Jagode očistimo, operemo, osušimo in narežemo na koščke, nekaj jih prihranimo za okras, preostale pa v skledi pomešamo s sladkorjem in vaniljevim skadkorjem ter nekaj časa pustimo.
2. Medtem v skledi kremasto zmešamo maskarpone ter stepemo smetano, nekaj je prihranimo za okras.
3. Jagode zmeljemo v blenderju ter dodamo maskarponeju, dobro premešamo in vmešamo še stepeno smetano.
4. Peno nadevamo v kozarčke, najbolje steklene, in postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi. Preden postrežemo, okrasimo z malo sladke smetane in narezanimi jagodami ter po želji metinimi listki.
Recept: R. O. / Priprava: Urška Splichal
Fotografija: Guliver/Getty Images
Datum Objave: 11.5.2020 ob 08:05