Hitro vložene kumarice
Odpri galerijo
A+ A-
Način, kako konzerviramo večje kumare, ki nam ostajajo. To je tisti hitri recept za shranke, ki jih moramo tudi hitro pojesti.
Za 4 osebe
- 1 večja kumara
- žlička koriandrovih semen
- žlička gorčičnih semen
- pest svežih koprovih vejic
- 360 ml destiliranega belega kisa
- žlička trsnega sladkorja
- žlička soli
Priprava
1. Kumare narežemo na tanjše paličice velikosti kozarca ali nekoliko manjše. Zložimo jih v kozarec s pokrovom, dodamo koriandrova in gorčična semena ter koper.
2. V manjši skledi zavremo kis, sol in sladkor, pokrijemo, zmanjšamo ogenj in pustimo, da se sladkor raztopi, nato odstavimo, ohladimo in za 30 do 60 minut postavimo v hladilnik.
3. Ohlajeni kis prelijemo po kumarah, ki morajo biti s tekočino povsem pokrite. Če je je premalo, dodamo še malo kisa in vode.
4. Kozarce zatesnimo in dobro pretresemo ter postavimo za 24 ur v hladilnik, da se okusi povežejo. V hladilniku jih hranimo od 2 do 3 tedne.
Priporočamo še: Vlaganje kumaric: na enem mestu vse, kar morate vedeti za najboljši rezultat
Recept: Barbara Kuklec Petek
Fotografija: Nelly Senko/Getty Images
Datum Objave: 3.8.2020 ob 08:08