Odprta Kuhinja

Hitro vložene kumarice

Marinated cucumbers gherkins. Pickles with mustard and garlic. Glass jar with fermented cucumbers on grey table. Pickled cucumbers with herbs and spices
Odpri galerijo
A+   A-
Način, kako konzerviramo večje kumare, ki nam ostajajo. To je tisti hitri recept za shranke, ki jih moramo tudi hitro pojesti.


Za 4 osebe



  • 1 večja kumara

  • žlička koriandrovih semen

  • žlička gorčičnih semen

  • pest svežih koprovih vejic

  • 360 ml destiliranega belega kisa

  • žlička trsnega sladkorja

  • žlička soli


Priprava


1. Kumare narežemo na tanjše paličice velikosti kozarca ali nekoliko manjše. Zložimo jih v kozarec s pokrovom, dodamo koriandrova in gorčična semena ter koper.

2. V manjši skledi zavremo kis, sol in sladkor, pokrijemo, zmanjšamo ogenj in pustimo, da se sladkor raztopi, nato odstavimo, ohladimo in za 30 do 60 minut postavimo v hladilnik.

3. Ohlajeni kis prelijemo po kumarah, ki morajo biti s tekočino povsem pokrite. Če je je premalo, dodamo še malo kisa in vode.

4. Kozarce zatesnimo in dobro pretresemo ter postavimo za 24 ur v hladilnik, da se okusi povežejo. V hladilniku jih hranimo od 2 do 3 tedne.
Priporočamo še: Vlaganje kumaric: na enem mestu vse, kar morate vedeti za najboljši rezultat

Recept: Barbara Kuklec Petek
Fotografija: Nelly Senko/Getty Images
Datum Objave: 3.8.2020 ob 08:08

Več iz te teme:

vlaganjekisle kumaricekuamre

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja