Hot dog s hitro ocvrtimi šparglji in špargljevim namazom

Priznajte: zabavna ideja! Še posebno se priležejo, ko se utrujeni od vrtičkanja zleknemo na balkonu ali terasi. Tudi otroci jih obožujejo.

Zelenjavni hot dog za še več okusa nadevamo s špargljevim namazom. V tem času je zelo praktično, če ga imamo pogosto na zalogi, saj je uporaben na številne načine.

Sestavine

  • 15 zelenih špargljev (za vsako štručko 3–4)
  • 4 hot dog štručke
  • 40 g moke
  • 2 jajci
  • sol
  • 50 g drobtin
  • olje za cvrenje
  • špargljev namaz ali majoneza

Špargljev namaz

  • 7 špargljev
  • 2 mladi čebulici (dodamo tudi polovico zelenja)
  • 70 g kuhane čičerke
  • 15 g oljčnega olja
  • 5 g svežega peteršilja
  • 7 listov sveže mete
  • kolut ingverja
  • 35 g mladega kozjega sira
  • 70 g maskarponeja
  • 3 sirčki za mazanje (v trikotniku)
  • lupinica pol limone
  • žlica limonovega soka (lahko tudi več, po želji)
  • sol, poper
  • mleta rdeča paprika

Priprava

1. Vse šparglje očistimo in operemo pod vodo. Štručkam odrežemo en konec in izdolbemo sredico.

2. Naredimo namaz: šparglje za očistimo: najbolj olesenele spodnje dele odstranimo in prihranimo za kuhanje špargljeve jušne osnove, mlade in hrustljave dele skuhamo v slani vodi. Vse sestavine damo v električni sekljalnik in zmeljemo, da dobimo gladek namaz. Po potrebi dodatno začinimo. Shranimo v hladilnik.

3. Zdaj pa hot dog! V ponev dodamo olje in segrejemo, vendar ne na najvišji temperaturi.

4. Jajca, moko in sol razžvrkljamo skupaj v skledici, drobtine pripravimo na plitvem krožniku.

5. Šparglje najprej namočimo v jajčni masi, nato v drobtinah in čim bolj na hitro ocvremo, da postanejo zlato rjave barve.

6. Maščobo odcedimo na papirnati brisački.

7. V štručke damo žlico namaza ali majoneze, nato dodamo 3–4 šparglje in pojemo še vroče.

Namig: Namaz lahko ponudimo tudi s popečenim kruhom, ob krompirju …
Priporočamo še: VIDEO: Ponarejene bezgove miške: recept za boječke
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana