Hot dog s hitro ocvrtimi šparglji in špargljevim namazom

Priznajte: zabavna ideja! Še posebno se priležejo, ko se utrujeni od vrtičkanja zleknemo na balkonu ali terasi. Tudi otroci jih obožujejo.

Zelenjavni hot dog za še več okusa nadevamo s špargljevim namazom. V tem času je zelo praktično, če ga imamo pogosto na zalogi, saj je uporaben na številne načine.

Sestavine

  • 15 zelenih špargljev (za vsako štručko 3–4)
  • 4 hot dog štručke
  • 40 g moke
  • 2 jajci
  • sol
  • 50 g drobtin
  • olje za cvrenje
  • špargljev namaz ali majoneza

Špargljev namaz

  • 7 špargljev
  • 2 mladi čebulici (dodamo tudi polovico zelenja)
  • 70 g kuhane čičerke
  • 15 g oljčnega olja
  • 5 g svežega peteršilja
  • 7 listov sveže mete
  • kolut ingverja
  • 35 g mladega kozjega sira
  • 70 g maskarponeja
  • 3 sirčki za mazanje (v trikotniku)
  • lupinica pol limone
  • žlica limonovega soka (lahko tudi več, po želji)
  • sol, poper
  • mleta rdeča paprika

Priprava

1. Vse šparglje očistimo in operemo pod vodo. Štručkam odrežemo en konec in izdolbemo sredico.

2. Naredimo namaz: šparglje za očistimo: najbolj olesenele spodnje dele odstranimo in prihranimo za kuhanje špargljeve jušne osnove, mlade in hrustljave dele skuhamo v slani vodi. Vse sestavine damo v električni sekljalnik in zmeljemo, da dobimo gladek namaz. Po potrebi dodatno začinimo. Shranimo v hladilnik.

3. Zdaj pa hot dog! V ponev dodamo olje in segrejemo, vendar ne na najvišji temperaturi.

4. Jajca, moko in sol razžvrkljamo skupaj v skledici, drobtine pripravimo na plitvem krožniku.

5. Šparglje najprej namočimo v jajčni masi, nato v drobtinah in čim bolj na hitro ocvremo, da postanejo zlato rjave barve.

6. Maščobo odcedimo na papirnati brisački.

7. V štručke damo žlico namaza ali majoneze, nato dodamo 3–4 šparglje in pojemo še vroče.

Namig: Namaz lahko ponudimo tudi s popečenim kruhom, ob krompirju …
Priporočamo še: VIDEO: Ponarejene bezgove miške: recept za boječke
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed