Hruške iz pečice
A+ A-
Zrele hruške so že same po sebi odlična sladica, posebno okusne pa so pečene z albuminsko skuto.
Zrele hruške so že same po sebi odlična sladica, mehke, sočne in sladke. Okusne so sveže, presne, iz njih pa lahko pripravimo številne sladice. Včasih smo jih skuhali v kompot ali marmelado, gosti hruškov sok je že skoraj nasiten obrok, narezane pa
Sestavine za 4 osebe
- 4 velike zrele hruške
- 10–15 dag albuminske skute
- 4 žlice medu
- 1 žlička mletega cimeta
- pest narezanih mandljev
- pest rozin
- lonček smetane za stepanje
Priprava
Hruške prerežemo, odstranimo peške ter naredimo primerne vdolbine. Albuminsko skuto zmešamo z dvema žlicama medu, rozinami, pol cimeta in izdolbenim mesom hruške. Z zmesjo napolnimo hruške, ki jih naložimo v pekač na peki papir. Pri temperaturi 200 stopinj C pečemo približno deset minut. Prelijemo s preostalim medom, potresemo s preostalim cimetom in narezanimi mandlji. Pečemo še približno deset minut. Postrežemo toplo, po želji dodamo stepeno sladko smetano.
Besedilo: A. K.
Naslovna fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 9.10.2017 ob 13:10