Odprta Kuhinja

Hruške iz pečice

A+   A-

Zrele hruške so že same po sebi odlična sladica, posebno okusne pa so pečene z albuminsko skuto.


Zrele hruške so že same po sebi odlična sladica, mehke, sočne in sladke. Okusne so sveže, presne, iz njih pa lahko pripravimo številne sladice. Včasih smo jih skuhali v kompot ali marmelado, gosti hruškov sok je že skoraj nasiten obrok, narezane pa
lepo zaokrožijo pisano sadno solato. Prava energetska bomba so posušeni hruškovi krhlji, ki si jih skupaj z jabolčnimi krhlji in oreščki privoščimo za malico ali vmesni prigrizek, ko nas popade želja po sladkem. Hruške se lepo podajo k biskvitom, zato lahko iz njih pripravimo najrazličnejše kolače, pogače ali torte. Prav posebno okusne so pečene, za poobedek ali večerni posladek jih prelijemo s konjakom, za krepkejšo sladico jih dopolnimo z albuminsko skuto.

Sestavine za 4 osebe


- 4 velike zrele hruške
- 10–15 dag albuminske skute
- 4 žlice medu
- 1 žlička mletega cimeta
- pest narezanih mandljev
- pest rozin
- lonček smetane za stepanje

Priprava


Hruške prerežemo, odstranimo peške ter naredimo primerne vdolbine. Albuminsko skuto zmešamo z dvema žlicama medu, rozinami, pol cimeta in izdolbenim mesom hruške. Z zmesjo napolnimo hruške, ki jih naložimo v pekač na peki papir. Pri temperaturi 200 stopinj C pečemo približno deset minut. Prelijemo s preostalim medom, potresemo s preostalim cimetom in narezanimi mandlji. Pečemo še približno deset minut. Postrežemo toplo, po želji dodamo stepeno sladko smetano.

Besedilo: A. K.
Naslovna fotografija: Thinkstock

 
Datum Objave: 9.10.2017 ob 13:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: