
Vedno dobro in hitro pecivo, kot so ga delale babice, mame in zdaj mi.
Sestavine
– 5 jajc
– 270 g sladkorja
– 370 g moke
– vrečka pecilnega praška
– 250 ml olja
– sok pol limone
– 100 ml vode
– 250 g rikote
– 5 hrušk
– sladkor za posip hrušk
Preberite tudi: Hruške: vse, kar morate vedeti o obiranju in skladiščenju
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo podolgovat pekač, velik približno 35 x 25 cm.
2. V skledi z električnim mešalnikom penasto stepemo jajca in sladkor. Dodamo moko in pecilni prašek ter med mešanjem vlivamo še olje.
3. Sok pol limone in vodo pomešamo, prilijemo k testu in premešamo.
4. Hruške razpolovimo, odstranimo sredino, jih olupimo in pokapamo z limono. Vsako polovico razrežemo še na 4 dele.
5. Pekač naoljimo, potresemo z moko ali obložimo s peki papirjem, nato vlijemo biskvitno testo in po njem poljubno potresemo rikoto ter zložimo hruške.
6. Pečemo 50 minut, delno ohladimo in narežemo. Ponudimo ob stepeni smetani ali sladoledu.
Namig: Če ste ljubitelj čokolade, po testu potresite še 150 g čokoladnih solzic.
Poizkusite še: Rustikalna pita z zelenjavo
Fotografija: Eva Legiša