To je recept za najboljši hruškov kolač z rikoto

Vedno dobro in hitro pecivo, kot so ga delale babice, mame in zdaj mi.

Sestavine

– 5 jajc
– 270 g sladkorja
– 370 g moke
– vrečka pecilnega praška
– 250 ml olja
– sok pol limone
– 100 ml vode
– 250 g rikote
– 5 hrušk
– sladkor za posip hrušk

Preberite tudi: Hruške: vse, kar morate vedeti o obiranju in skladiščenju

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo podolgovat pekač, velik približno 35 x 25 cm.

2. V skledi z električnim mešalnikom penasto stepemo jajca in sladkor. Dodamo moko in pecilni prašek ter med mešanjem vlivamo še olje.

3. Sok pol limone in vodo pomešamo, prilijemo k testu in premešamo.

4. Hruške razpolovimo, odstranimo sredino, jih olupimo in pokapamo z limono. Vsako polovico razrežemo še na 4 dele.

5. Pekač naoljimo, potresemo z moko ali obložimo s peki papirjem, nato vlijemo biskvitno testo in po njem poljubno po­tresemo rikoto ter zložimo hruške.

6. Pečemo 50 minut, delno ohladimo in narežemo. Ponudimo ob stepeni smetani ali sladoledu.

Namig: Če ste ljubitelj čokolade, po testu potresite še 150 g čokoladnih solzic.
Poizkusite še: Rustikalna pita z zelenjavo
Delo in dom: Tjaša Justin: Čas je za »odhrčkavanje« doma
Onaplus: Zala Djuric: Morala sem se zrušiti, da sem se lahko ponovno sestavila

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed