Odprta Kuhinja

Hrustljavo pečene bučkine palčke, ki ne redijo

Odpri galerijo
A+   A-
Malo sestavin, le nekaj minut dela, ostalo naredi pečica. Ta poceni jed iz bučk nas osreči z odličnim okusom, ki ga dosežemo skoraj brez truda.


Hrustljavo pečene bučkine palčke so zdrav in okusen prigrizek, predjed ali priloga. Pripravimo jih v nekaj minutah, nato pa vse skupaj potisnemo še v pečico, da se izognemo cvrtju.

To našo najljubšo poletno zelenjavo preprosto narežemo na malce debelejše palčke kot za pomfri, jih povaljamo v mešanico krušnih drobtin, moke, parmezana in začimb, pokapljamo z oljčnim oljem in spečemo.

Odlične so kar tako, kot pozdravni prigrizek, ko se na obisk najavijo prijatelji. Ob skledi solate bodo lahkotno kosilo ali večerja brez slabe vesti, z njimi pa lahko pretentamo celo otroke, ki bi sicer raje jedli ocvrti krompirček. So odlična spremljava mesnim in ribjim jedem ali pa zgolj prigrizek ob vinu.

Če iščete druge okusne recepte iz bučk, vam priporočamo, da preverite našo zbirko, v kateri je kar 40 idej za prigrizke, shranke, glavne jedi in sladice.
Preberite tudi: Top 5 vrst zelenjave, ki jih v visoke grede sadimo pozno poleti

Bučkine palčke



  • 5 mladih bučk

  • 50 g krušnih drobtin (najbolje domačih)

  • 50 g moke

  • 2 žlici parmezana

  • sol in poper po okusu

  • oljčno olje po okusu


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Bučke operemo, obrežemo, jih narežemo na palčke in osušimo na papirnati brisački.

3. V skledi zmešamo moko, drobtine, parmezan, sol in poper in v mešanici povaljamo bučkine palčke.

4. Odlagamo jih na pekač, ki ga prej obložimo s papirjem za peko. Ne smejo se prekrivati, sicer se bodo med peko skuhale in posledično ne bodo hrustljave.

5. Enakomerno jih poškropimo z oljčnim oljem in pekač potisnemo v pečico za približno 20 minut. Vmes jih enkrat obrnemo.

6. Ponudimo še vroče.

Priporočamo še: Klasike z Urško Fartelj: boranija, najbolj priljubljena poletna jed s stročjim fižolom


Naslovna fotografija je simbolična: from_my_point_of_view/Getty Images
Datum Objave: 3.12.2021 ob 09:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: