Hrustljavo zapečeni krompirjevi kvadratki s česnom, ki so obnoreli tiktok

Še ena odlična ideja za pripravo pečenega krompirja, ki je res nekaj posebnega. Navdušil vas bo z okusom in neverjetno hrustljavostjo.

Receptov za pečen krompir ni nikoli preveč, saj težko najdemo junaka, ki ga ne bi oboževal. Ker ga imamo skoraj vedno na zalogi, pa je dobro poznati čim več načinov, kako ga pripraviti. Saj veste, da je jedilnik čim bolj raznolik, tisti, za katere pripravljamo kosila, pa vsakič presenečeni. Pa tudi navdušeni.

Tokrat je na vrsti recept, ki se precej razlikuje od običajnih, po katerih navadno pripravljamo krompir. Že res, da od nas zahteva malce več truda, a končni rezultat so hrustljave krompirjeve kocke, ki so res nekaj posebnega. Recept smo našli na tiktoku in video pripenjamo spodaj, seveda pa smo po korakih spisali tudi postopek priprave, da se boste lažje lotili te zanimive jedi, ki še posebno navduši otroke.

Sestavine niso pravzaprav nič posebnega, zaradi načina rezanja krompirja pa je po peki njegova tekstura zelo hrustljava. Režemo ga namreč na kvadratke, vanje pa po dolgem in počez zarežemo nekakšno mrežo, v katero bo stekla masleno česnova mešanica in krompirjevo površino slastno zapekla.

Sestavine (za eno osebo)

– 2 velika krompirja
– 80 g stopljenega masla
– 2 žlici sesekljanega peteršilja
– 2 čajni žlički sesekljanega česna
– 1/4 čajne žličke soli
– 1/4 čajne žličke origana
– poper po okusu
– 2 žlici ribanega parmezana

Priprava

1. Krompir najprej olupimo in ga narežemo na kocke, kakršne vidite v zgornjem videu. Nato kvadratke postavimo ob paličico za ražnjiče in po njihovi površini zarežemo črte po dolgem in počez, da dobimo mrežo.

2. Nato stopimo maslo in mu primešamo vse zgoraj naštete začimbe. Krompir zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in ga premažemo z masleno mešanico. Vse skupaj postavimo v že ogreto pečico na 220 stopinj Celzija in pečemo, dokler krompir ni zlatorjavo zapečen.

Preberite še: Najljubša krompirjeva solata Marthe Stewart

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana