
Presno, vegansko in odlično.
Koliko sladko čežano skuhamo, je odvisno od nas samih, upoštevajoč, da v puding vmešamo banano, ki je sama po sebi dovolj sladka. Če izberemo zelo sladko sorto jabolk, sladkorja niti ne potrebujemo, vse pa je stvar okusa.
Sestavine
– 350 g jabolčne čežane (skuhate po svojem okusu)
– 250 ml mandljevega mleka
– 2 banani
– 6 g svežega ingverja
– 2 listka poprove mete
– pol kavne žličke mletega cimeta
– 80 g semen čija
Priprava
1. Ingver olupimo in odmerimo vse potrebno.
2. Mleko, banano, cimet, meto in ingver zmeljemo v blenderju.
3. Pretresemo v posodo ter vmešamo jabolčno čežano in semena čija.
4. Puding ročno dobro premešamo, nato napolnimo v kozarčke in postavimo v hladilnik za 3–4 ure.
5. Okrasimo z rezinami jabolka in ponudimo kot samostojno malico.