Jabolčni puding z meto in ingverjem

Presno, vegansko in odlično.

Koliko sladko čežano skuhamo, je odvisno od nas samih, upoštevajoč, da v puding vmešamo banano, ki je sama po sebi dovolj sladka. Če izberemo zelo sladko sorto jabolk, sladkorja niti ne potrebujemo, vse pa je stvar okusa.

Sestavine

– 350 g jabolčne čežane (skuhate po svojem okusu)
– 250 ml mandljevega mleka
– 2 banani
– 6 g svežega ingverja
– 2 listka poprove mete
– pol kavne žličke mletega cimeta
– 80 g semen čija

Priprava

1. Ingver olupimo in odmerimo vse potrebno.

2. Mleko, banano, cimet, meto in ingver zmeljemo v blenderju.

3. Pretresemo v posodo ter vmešamo jabolčno čežano in semena čija.

4. Puding ročno dobro premešamo, nato napolnimo v kozarčke in postavimo v hladilnik za 3–4 ure.

5. Okrasimo z rezinami jabolka in ponudimo kot samostojno malico.

Priporočamo še: Jabolko na palačinki
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana