Jagodni cmoki s presenetljivo sestavino

Odpri galerijo
A+ A-
Tako pripravljeni se ne razkuhajo, zato le pogumno zavihajte rokave in razveselite vse za mizo.
Kdo bi si mislil, da lahko zavitek vaniljevega pudinga tako imenitno uporabimo. Dodajte ga kar v testo in se posladkajte z najboljšimi jagodnimi cmoki, kar ste jih kdaj jedli.
Testo za cmoke
- 500 g skute
- 2 jajci
- zavitek praška za vaniljev puding
- 130 g zdroba
Dodatno
- jagode srednje velikosti
- 2–3 žlice kristalnega sladkorja
- sol za vodo
- moka za oblikovanje cmokov
- drobtine
- maslo za drobtine
Priprava
1. Vse sestavine za testo pomešamo, da se lepo povežejo, in pustimo počivati. Medtem pristavimo lonec z vodo in malo soli.
2. Jagode očistimo pecljev, operemo in povaljamo v sladkorju.
3. Pomokamo si roke in zajamemo nekaj testa, ga sploščimo na dlani, na sredino damo jagodo in oblikujemo kroglico. Tako nadaljujemo, da porabimo vse testo.
4. Cmoke damo v vrelo vodo in pustimo rahlo vreti približno 10 minut, morda kakšno minuto več, če smo naredili večje.
Kuhane odcedimo in polagamo v skledo.
5. Po želji cmoke potresemo s sladkorjem in drobtinami, popraženimi na maslu.
Priporočamo tudi: Jajca s pestom, za katerimi norijo milijoni spletnih uporabnikov
Datum Objave: 25.5.2021 ob 17:05