Odprta Kuhinja

Jajčevci s skutnim nadevom v paradižnikovi omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Hitra in odlična jed z jajčevci.


Sestavine


- 2 večja jajčevca, 2 stroka česna
- sol, oljčno olje
- 125 g mocarele
- 200 g pretlačene skute
- peteršilj, bazilika
- pločevinka paradižnikovega pireja

Priprava


1. Jajčevca umijemo, odstranimo pecelj in nato po dolgem narežemo na tanke rezine. Vsako rezino potresemo s soljo in pustimo stati 10 minut.

2. Česen, peteršilj in baziliko drobno sesekljamo, stresemo v posodo, dodamo skuto, rahlo solimo in premešamo.

3. Mocarelo prav tako narežemo na drobne kocke in vmešamo med skutni nadev.

4. Pečico vklopimo na 160 - 180 stopinj. V pekač nalijemo paradiž‧nikov pire.

5. Rezine jajčevcev popivnamo s kuhinjskim prtičkom.

6. V ponev nalijemo malce olja, ga segrejemo in na njem na hitro ocvremo rezine jajčevcev z obeh strani. Preložimo jih na krožnik, da se malo ohladijo.

7. Na vsako rezino namažemo žlico nadeva, narahlo zvijemo in položimo v pekač tesno drug ob drugega. Pekač postavimo v pečico za 10 - 15 minut.

Namig: Jed ponudimo s kruhom in kosom pečenega mesa ter sezonsko solato.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Triki za fit pripravo jajčevcev
Datum Objave: 19.9.2017 ob 10:09

Več iz te teme:

kosilovečerjavegetarijanskohitro in enostavnojajčevciskuta

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.