Jajčne rezine s tremi paprikami za najboljši začetek dneva

Ko je pred nami dolg dan in moramo nasititi vso družino, so jajca vedno dobra izbira. Tokrat jih bomo spekli v nekakšno fritato z zelenjavo in jih narezali na rezine.

Poleti kraljuje na marsikaterem jedilniku. Kako tudi ne, saj je izjemno okusna, osvežilna, ima malo kalorij ter ogromno vitaminov in mineralov. V 100 gramih paprike je denimo prav toliko miligramov vitamina C, vsebuje še vitamine A, E in B6, pa betakaroten, kalij in folate. Redno uživanje ščiti pred prehladnimi obolenji, pomaga pri prebavi, zmanjšuje tveganje za sladkorno bolezen in srčno-žilne bolezni, znižuje krvni tlak in še kaj bi se lahko našlo. Pripravimo jo na vse mogoče načine, lahko jo kuhamo, pečemo, dušimo ali uživamo surovo kot prilogo ali v solati. Odlično se ujame s še enim kraljem poletnih miz – paradižnikom ter tako rekoč vso sezonsko zelenjavo in vrstami mesa. Tudi te jajčne rezine bi bile brez nje sila dolgočasne.

Jajčne rezine s papriko

Za 6 oseb

  • 4 jajca
  • 8 beljakov
  • 225 g mocarele
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 rdeči papriki
  • 2 zeleni papriki
  • 2 oranžni papriki
  • pest bazilike
  • 2 žlici olja
  • sol, poper

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

2. Čebulo in česen olupimo ter nasekljamo, nasekljamo tudi baziliko. Papriko očistimo in narežemo na drobne kocke.

3. Jajca in beljake razžvrkljamo, solimo, popramo ter dodamo naribano mocarelo in baziliko. Dobro premešamo.

4. V ognjevarni posodi prepražimo čebulo, ko zarumeni, dodamo papriko in pražimo približno pet minut, da se zmehča.

5. Dodamo česen, in ko zadiši, odstavimo.

6. Po zelenjavi prelijemo jajčno zmes in postavimo v pečico za 20 do 25 minut. Ko fritato vzamemo ven, počakamo še pet minut, narežemo in postrežemo kot rezine.

Priporočamo tudi: Formula za popolna umešana jajca

Besedilo: B. K. P.
Fotografija: Kuvona/Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed