Jamie Oliver pravi, da je to najboljša jajčna omleta na svetu (VIDEO)

Prefinjen zajtrk bo nared v manj kot minuti. Hitro se pripravite: potrebovali boste jajca, sir in neoprijemljivo ponev.

Jajčne jedi so vedno med najbolj priljubljenimi, saj so tako dobre in enostavne. A ko gre za omleto, tisto francosko, ki je prvi pokazatelj, ali imajo v hotelu dobro kuharsko osebje, se kaj hitro zatakne. Najverjetneje bi si morali tisti, ki so zadolženi za pripravo jajc v počitniških institucijah in nam na krožniku pošiljajo posušene podplate, ogledati Jamijev video in se otresti vseh skrbi, kajti priljubljeni kuhar svojo različico kot po navadi naredi brez drame in ob tem še zatrdi, da je to prav res najboljša omleta na svetu. Narejena v 45 sekundah, sočna, s strukturo francoskega rogljiča in popolna za zajtrk, brunch, kosilo ali večerjo.

Kako jo naredimo?

Najprej ubijemo jajca v skodelico in jih zelo dobro razžvrkljamo. Ponev postavimo na močan ogenj in počakamo, da se segreje. Nato vanjo kanemo malce olja in vlijemo jajca. Takoj jih posujemo z naribanim sirom in ponev odstavimo z ognja. Zdaj z gumijasto lopatko omleto le še večkrat prepognemo in jo prestavimo na opečen kos kruha. Kako to naredi Jamie, si lahko ogledate v spodnjem videu.

A preden se lotite te mamljive jedi, bi opozorili na malenkost, ki je Jamie ne omenja. Pri tem receptu se vam lahko hitro zgodi razmočena in surova omleta, če boste v premajhno ponev vlili preveč jajc. Ključno je, da v ponev zlijete tanko jajčno plast. Tako uporabite recimo dve veliki jajci v ponvi s premerom 30 centimetrov.

Namig: dodate lahko tudi šunko, slanino ali kakšen drugi priboljšek.

Priporočamo še prispevek na Deloindom.si: Shranjevanje čebule – Da ne bi gnila

Naslovna fotografija: I_rinka/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana