Januarska »rižota«

Odpri galerijo
A+ A-
Čičerka, riž, leča z zelenčki redkve, kreše.
Sestavine
- 70 g riža parboiled
- 50 g oranžne leče, 50 g zelene leče
- 50 g suhih čičerkinih polovičk
- 40 g čebule
- liter jušne osnove
- oljčno olje, poper, sol
- 2 žlici sira maskarpone
- obilo zelenčkov redkve in kreše (lahko tudi katerih druge)
Priprava
1. Čebulo nasekljamo, riž in čičerko operemo.
2. Oljčno olje segrejemo, dodamo čebulo in kratko podušimo, nato dodamo riž in čičerko, popramo, solimo in zalijemo z 800 ml jušne osnove, nato kuhamo 15 minut.
3. Po 15 minutah sta riž in čičerka skoraj kuhana, zato dodamo oprani leči in po potrebi dolijemo še jušno osnovo.
4. V al dente kuhano jed vmešamo maskarpone in natrgane zelenčke redkve in kreše.
Priporočamo še: Sočne makove kocke z jabolki
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 10.1.2019 ob 14:01