Japonska juha z gobicami in rezanci

Polnega okusa in zelo hranljiva.

Priprava: 10 minut; čas kuhanja: 20 minut.

Sestavine

– žlica sezamovega olja
– glavica česna
– košček svežega ingverja (1 cm)
– 1,5 litra piščančje jušne osnove
– 250 g gobic šitak
– 2 žlici sojine omake
– 100 g japonskih rezancev (do 150 g)
– 200–250 g mlade špinače
– večji korenček

Priprava

1. Česen stremo ali drobno narežemo. Gobe narežemo.

2. V lonec damo olje in ga segrejemo. Dodamo česen, čez naribamo ingver in pražimo minuto, večkrat premešamo.

3. V lonec stresemo narezane gobe in prilijemo jušno osnovo in sojino omako. Zavremo, nato ogenj zmanjšamo in kuhamo približno 10 minut.

4. Medtem grobo narežemo špinačo, korenje pa naribamo. Znova povečamo plamen in v juho zakuhamo rezance. Ko zavre, dodamo še korenje, špinačo in kuhamo naprej, da se rezanci zmehčajo. Takoj ponudimo.

Koristen nasvet: Pazite! Čas kuhanja rezancev je navadno le nekaj kratkih minutk.
Naredimo vnaprej: Vse lahko skuhate vnaprej, le kuhanje rezancev si prihranite za tik pred postrežbo.
Različica: Namesto mlade špinače dodajte v juho kocke bučk.
Priporočamo še: Vložene bučke v oljčnem olju po sicilijansko

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed