Odprta Kuhinja

Ježki za uvod v veseli december

A+   A-
Ne bodo navdušeni le otroci, zagotovo! To ni zaman kultna sladica.


Sestavine



  • 200 g piškotov speculaas

  • 175 g mletih piškotov plazma

  • 85 g masla sobne temperature

  • 2 žlici ruma za peko

  • 150 ml lešnikovega mleka (lahko tudi kombinacija riž-lešnik)

  • 25 g čokolade v prahu

  • 2 žlici lešnikovega namaza

  • pomarančna lupina

  • kokosovi kosmiči, mlete pistacije, mlete čokoladne mrvice


Priprava


1. Piškote zmeljemo v drobtinice, pomešamo z maslom, nato dodamo vse druge sestavine in z roko oblikujemo testo. Sestavine se morajo enakomerno pomešati.

2. Piškotno zmes postavimo na hladno za približno uro.

3. Z rokami oblikujemo ježke in jih povaljamo v kokosovi moki, mletih pistacijah oziroma se prepustimo navdihu.
Priporočamo še: Piškotni navdušenec svetuje, kako speči najboljše piškote

Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 29.11.2019 ob 12:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: