Ježki za uvod v veseli december
A+ A-
Ne bodo navdušeni le otroci, zagotovo! To ni zaman kultna sladica.
Sestavine
- 200 g piškotov speculaas
- 175 g mletih piškotov plazma
- 85 g masla sobne temperature
- 2 žlici ruma za peko
- 150 ml lešnikovega mleka (lahko tudi kombinacija riž-lešnik)
- 25 g čokolade v prahu
- 2 žlici lešnikovega namaza
- pomarančna lupina
- kokosovi kosmiči, mlete pistacije, mlete čokoladne mrvice
Priprava
1. Piškote zmeljemo v drobtinice, pomešamo z maslom, nato dodamo vse druge sestavine in z roko oblikujemo testo. Sestavine se morajo enakomerno pomešati.
2. Piškotno zmes postavimo na hladno za približno uro.
3. Z rokami oblikujemo ježke in jih povaljamo v kokosovi moki, mletih pistacijah oziroma se prepustimo navdihu.
Priporočamo še: Piškotni navdušenec svetuje, kako speči najboljše piškote
Fotografija: Sonja Ravbar
Datum Objave: 29.11.2019 ob 12:11