Jogurtov mousse: hitra sladica iz kozarčka, ki prav vsakič navduši
Odpri galerijo
A+ A-
Popoln posladek, ki ga naredimo mimogrede med kuhanjem kosila, pospravimo v hladilnik in se veselimo trenutka, ko bo jogurtov mousse prišel na mizo.
Lahko jo ponudite z marmelado, svežim sadjem ali tistim iz kompota. Komaj čakam, da si jo privoščimo z jagodami, češnjami ali malinami. Za 4 porcije.
Jogurtov mousse
- 4 listi želatine
- 250 ml sladke smetane za stepanje
- 40 g sladkorja v prahu
- 150 g manj mastnega grškega jogurta
Priprava
1. Želatino namočimo v hladni vodi.
2. Sladko smetano, ki smo ji dodali sladkor v prahu, stepemo, a ne do čvrstega.
3. Grški jogurt z metlico vmešamo v smetano.
4. V lonček damo 2 žlici jogurtove mešanice in postavimo na štedilnik na majhen ogenj. Ko se začne segrevati, hitro ožamemo želatino in jo dodamo v lonček. Pomešamo, da se želatina raztopi, in takoj odstavimo.
5. Med neprestanim mešanjem želatino vlijemo v jogurtovo mešanico in vse skupaj prelijemo v kozarčke.
6. Postavimo v hladilnik za kakšno uro. Ko se strdi, okrasimo s sadjem in uživamo.
Preberite tudi: Teh 5 jedi bi v Planici naročili mi
Datum Objave: 1.3.2023 ob 09:03