Odprta Kuhinja

Jogurtov mousse: hitra sladica iz kozarčka, ki prav vsakič navduši

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Popoln posladek, ki ga naredimo mimogrede med kuhanjem kosila, pospravimo v hladilnik in se veselimo trenutka, ko bo jogurtov mousse prišel na mizo.


Čudovita je ta pena, v kateri s pomočjo želatine tako rekoč »zamrznemo« zračne mehurčke v stepeni smetani, ki povzročijo tisto lahkotnost sladice in posebno prijeten občutek, ko se topi na jeziku. Zaradi grškega jogurta je osvežilna, a svetujem, da uporabite manj mastnega, sicer boste obtežili okus, ki lahko postane že preveč maslen.

Lahko jo ponudite z marmelado, svežim sadjem ali tistim iz kompota. Komaj čakam, da si jo privoščimo z jagodami, češnjami ali malinami. Za 4 porcije.

Jogurtov mousse



  • 4 listi želatine

  • 250 ml sladke smetane za stepanje

  • 40 g sladkorja v prahu

  • 150 g manj mastnega grškega jogurta


Priprava


1. Želatino namočimo v hladni vodi.

2. Sladko smetano, ki smo ji dodali sladkor v prahu, stepemo, a ne do čvrstega.

3. Grški jogurt z metlico vmešamo v smetano.

4. V lonček damo 2 žlici jogurtove mešanice in postavimo na štedilnik na majhen ogenj. Ko se začne segrevati, hitro ožamemo želatino in jo dodamo v lonček. Pomešamo, da se želatina raztopi, in takoj odstavimo.

5. Med neprestanim mešanjem želatino vlijemo v jogurtovo mešanico in vse skupaj prelijemo v kozarčke.

6. Postavimo v hladilnik za kakšno uro. Ko se strdi, okrasimo s sadjem in uživamo.
Preberite tudi: Teh 5 jedi bi v Planici naročili mi
Datum Objave: 1.3.2023 ob 09:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.