Jogurtovo presenečenje

Preprost in zelo učinkovit recept – neke vrste kremni kolač.

Testo

– 17 dag masla, 25 dag moke
– 4 rumenjaki
– 10 dag sladkorja
– zavitek pecilnega praška

Krema

– 3 lončki navadnega jogurta
– 2 lončka kisle smetane
– 5 žlic ostre moke
– 20 dag sladkorja
– zavitek vaniljevega sladkorja
– sneg iz 4 beljakov

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Testo: vse sestavine zmešamo, nato damo malo manj kot polovico testa v zamrzovalnik, da se strdi.

3. Zmešamo vse sestavine za kremo.

4. Drugi del testa razporedimo po pekaču in ga namažemo s kremo, nato po kremi naribamo še zamrznjeno testo.

5. Pečemo približno pol ure, pazimo, da povrhu ne potemni preveč.

Opomba: To je zmagovalni jogurtov recept naših bralcev natečaja OK recept. Avtorica je Alja Pišek.

Preverite še: Pavlova, kot se šika

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.