
Polnega okusa bo na vaših krožnikih v 15-ih minutah.
Sestavine
– čebula, žlica masla, strok česna
– pest listov bazilike
– sol, poper
– 4–5 zelenih bučk ali ena večja
– voda ali jušna osnova
– 1–2 žlici kisle smetane
– 50 g parmezana ali podoben trdi sir
– 2 rezini kruha
Priprava
1. Čebulo in česen drobno narežemo in stresemo v lonec. Grobo narežemo bučke in jih prihranimo.
2. V lonec damo maslo in na njem čebulo svetlo prepražimo.
3. Dodamo še bučke, rahlo solimo, popramo in pražimo 5 minut, da se bučke zmehčajo in okus okrepi.
4. Prilijemo vodo ali jušno osnovo, zavremo in odkrito kuhamo največ 10 minut. Zadnjo minuto juho še začinimo z baziliko.
5. Medtem kruh narežemo na majhne kocke, jih v ponvi na šibkem previdno popečemo, da postanejo hrustljave, in stresemo v servirno posodico.
6. Polovico juhe pretlačimo, vrnemo v lonec, dodamo smetano in sveže nariban parmezan ter premešamo. Ponudimo s popečenimi kruhovimi kockami, po juhi pa polpete iz kuhane kvinoje in šopsko solato.