
Še dve sestavini, ki utelešata najboljše, kar lahko ponudi ta letni čas.
Sestavine
– 30–40 dag mladega boba (lahko tudi zamrznjenega)
– 20–30 dag mladega graha
– nekaj strokov česna
– 2 žlici deviškega oljčnega olja
– 2–3 žlice sladke smetane
– žlica limonovega soka
– lupina bio limone
– sol, poper
– vejica bazilike
Priloga
– nekaj kosov kruha
– jajce
– oljčno olje za cvrtje
– nekaj lovorovih listov
Priprava
1. Bob in grah skuhamo v vodi skupaj s česnom, baziliko, limonino lupino.
2. Kuhano pretlačimo in precedimo skozi cedilo. Dodamo lovor, sol, poper, oljčno olje, prekuhamo, na koncu dodamo sladko smetano in limonov sok.
3. Priloga: kruh narežemo na kocke, namočimo v stepenem jajcu in popečemo na oljčnem olju. Ponudimo vroče, juho potresemo z opečenimi kruhovimi kockami.
Fotografija: Ljubo Vukelič
Recept: Desa Puc