Juha iz mladega boba in mladega graha

Še dve sestavini, ki utelešata najboljše, kar lahko ponudi ta letni čas.

Sestavine

– 30–40 dag mladega boba (lahko tudi zamrznjenega)
– 20–30 dag mladega graha
– nekaj strokov česna
– 2 žlici deviškega oljčnega olja
– 2–3 žlice sladke smetane
– žlica limonovega soka
– lupina bio limone
– sol, poper
– vejica bazilike

Priloga
– nekaj kosov kruha
– jajce
– oljčno olje za cvrtje
– nekaj lovorovih listov

Priprava

1. Bob in grah skuhamo v vodi skupaj s česnom, baziliko, limonino lupino.

2. Kuhano pretlačimo in precedimo skozi cedilo. Dodamo lovor, sol, poper, oljčno olje, prekuhamo, na koncu dodamo sladko smetano in limonov sok.

3. Priloga: kruh narežemo na kocke, namočimo v stepenem jajcu in popečemo na oljčnem olju. Ponudimo vroče, juho potresemo z opečenimi kruhovimi kockami.

Fotografija: Ljubo Vukelič
Recept: Desa Puc

Poizkusite še: Sredozemska rulada z bogatim zelenjavnim nadevom
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed