
Obljuba prejšnjega meseca. Za dva.
Sestavine
– 4 manjši storži koruze ali zamrznjeno zrnje
– 0,5 kg sveže špinače
– polovica zelenega čilija
– sol in poper
Priprava
1. Celo koruzo kuhamo 5 minut v rahlo slani vodi. Nato jo z ostrim nožem, tik ob storžu od vrha navzdol, obrežemo. Prihranimo nekaj žlic zrnja in nekaj vršičkov špinače.
2. Oprano špinačo damo v večji lonec, dolijemo malo vode (za 2 jušni skodelici) in zavremo. Dodamo preostalo koruzo in sesekljan čili ter kuhamo še 5 minut. Solimo po okusu. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gosto juho.
3. Vročo juho nalijemo v skodelici, dodamo še koruzo, popopramo in ponudimo.
Recept: Slavka Ilich
Fotografija: Iztok Ilich
Poskusite še: najboljša kremna koromačeva juha