Danes za kosilo: juha iz špinače in koruze

Obljuba prejšnjega meseca. Za dva.

Sestavine

– 4 manjši storži koruze ali zamrznjeno zrnje
– 0,5 kg sveže špinače
– polovica zelenega čilija
– sol in poper

Priprava

1. Celo koruzo kuhamo 5 minut v rahlo slani vodi. Nato jo z ostrim nožem, tik ob storžu od vrha navzdol, obrežemo. Prihranimo nekaj žlic zrnja in nekaj vršičkov špinače.

2. Oprano špinačo damo v večji lonec, dolijemo malo vode (za 2 jušni skodelici) in zavremo. Dodamo preostalo koruzo in sesekljan čili ter kuhamo še 5 minut. Solimo po okusu. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gosto juho.

3. Vročo juho nalijemo v skodelici, dodamo še koruzo, popopramo in ponudimo.

Recept: Slavka Ilich
Fotografija: Iztok Ilich

Poskusite še: najboljša kremna koromačeva juha

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana