Bučna juha z ajdovo kašo

Krepkejša izvedba.

Sestavine

– 400 g buče
– 200 g korenja
– 65 g ajdove kaše
– 1,2 l vode
– ščep soli, mlete kumine, kurkume
– timijan, limonska trava, kardamom, žlica konopljinega olja

Priprava

1. Ajdovo kašo speremo pod vročo vodo ter jo zakuhamo v loncu z vročo vodo. Dodamo na kose narezano bučo in nastrgano korenje. Juho rahlo solimo in začinimo ter kuhamo 10–15 minut.

2. Pred serviranjem dodamo žlico konopljinega olja ali katerega drugega nerafiniranega hladno stisnjenega olja.

Namig: Če kašo poprej namakamo nekaj ur, bo še hitreje kuhana.
Priporočamo še: Štrudel torta, ki se ji ni moč upreti

Recept: Irena Tomažin, Zdrava juhica
Fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana