
V pozdrav jeseni!
Za štiri.
Sestavine
– 1 l jušne osnove (piščančje ali zelenjavne)
– 4 velike pesti mlade špinače
– 4 velike žlice rikote (100–120 g)
– manjši šopek drobnjaka, sol in poper
– zavitek instant tankih riževih špagetov (vermicellov)
Priprava
1. Zavremo jušno osnovo in vanjo stresemo oprano špinačo. Kuhamo 3 minute, nato odstavimo in s paličnim mešalnikom zmeljemo. Pokusimo, po potrebi dosolimo in popopramo.
2. Drobno narežemo drobnjak in ga umešamo v rikoto.
3. Špagete pripravimo po navodilu na embalaži in jih odcedimo.
4. Juho nalijemo v krožnike, dodamo testenine in po en žličnik iz rikote z drobnjakom – ter gremo jest!
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši
Fotografija: Slavka Ilich