Kisla juha za dobro počutje

Eden od receptov iz knjige Jabolčni kis. Da, vse se najde: od nasvetov za čiščenje do zdravja in receptur.

Sestavine

– 40 dag svinjskega mesa (deli glave, rep) in drobovine (želodec, pljuča, srce)
– 2 do 2,5 l vode
– sol, poper, lovorov list, kumina in timijan
– pol žličke mlete paprike
– žlica masti, žlica bele moke
– 2 stroka česna
– 1 čebula
– jabolčni kis

Priprava

1. Meso in drobovino operemo, zrežemo na majhne kose in skuhamo v vodi, ki smo ji dodali lovorov list, kumino, sesekljan česen in sol.

2. Na masti prepražimo čebulo, moko in mleto papriko. Prežganje zalijemo z mrzlo vodo, dobro premešamo, da ni grudic, in z njim zgostimo juho.

3. Juho še malce po občutku prevremo.

4. Ko je pripravljena za lačna usta, jo še popopramo, posolimo in po okusu okisamo z jabolčnim kisom.

Preberite še: Kako naredimo kis v 14 dneh

Fotografija: Manca Jevšček, arhiv samostana

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed