Paradižnikova juha z jušnimi testeninami

Izberite obliko jušnih testenin po lastnem okusu.

Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15 minut.

Sestavine

– 4–5 veliki paradižniki
– 2 žlici oljčnega olja
– sol
– 50–100 g jušnih testenin
– bazilika

Priprava

1. Paradižnik očistimo, grobo narežemo in damo v lonec. Prilijemo malo vode, pristavimo in skuhamo do mehkega. Solimo, dolijemo vodo in pretlačimo s paličnim mešalnikom, da dobimo juhico.

2. Spet zavremo in zakuhamo jušne testenine. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži. Juho odstavimo, začinimo z baziliko, oljčnim oljem, napol ohladimo in ponudimo.

3. Po juhi postrežemo ocvrte rezine bučk in krompirjevo solato s svežimi kumarami in čebulo. Za posladek se prileže grški jogurt z grozdjem in medom. Nasvet: V poletni vročini naj bodo juhe vsaj malo ohlajene.

Namig: Če imate zamrznjeno listnato testo, ga iz zamrzovalnika prestavite v hladilnik do jutri. Naredimo vnaprej: Juho nedvomno, testenine pa zakuhamo tik pred zdajci ali jih napol skuhamo posebej in vstavimo v juho le toliko, da se ogrejejo.
Ali ste vedeli: Če testenine kuhate minuto manj, kot je zapisano na embalaži, jih boste skuhali ravno prav, al dente. Saj preden se juha malo ohladi in jo nalijemo v krožnike, gotovo preteče vsaj minuta, se vam ne zdi?
Poizkusite še: Jabolčni zavitek

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana