Juhica iz bučk s parmezanom in popečenimi kruhki

Polnega okusa.

Priprava 5 minut, čas kuhanja 10 minut.

Sestavine

– 1 čebula
– žlička masla
– strok česna
– pest listov bazilike
– sol, poper
– 4–5 zelenih bučk
– voda ali jušna osnova
– 1–2 žlici kisle smetane
– 50 g parmezana ali podoben trdi sir
– 2 rezini kruha

Priprava

1. Čebulo in česen drobno narežemo in stresemo v lonec. Grobo narežemo bučke in jih prihranimo.

2. V lonec damo maslo in na njem svetlo prepražimo čebulo. Dodamo še bučke, rahlo solimo, popramo in pražimo minuto ali dve, da se nekoliko zmehčajo in okus okrepi.

3. Prilijemo vodo ali juho, zavremo in odkrito kuhamo največ 10 minut. Zadnjo minuto začinimo z baziliko.

4. Medtem kruh narežemo na kocke, jih v ponvi na šibkem ognju previdno popečemo in stresemo v servirno posodico.

5. Polovico juhe pretlačimo, vrnemo v lonec, dodamo smetano in sveže nariban parmezan in premešamo. Malo ohladimo in ponudimo s popečenimi kruhovimi kockami.

Namig: Če nimate volje za opekanje kruhovih kock: dodajte jušne kroglice. Teh bodo otroci še bolj veseli. Če bi radi juhico spremenili v krepek obrok, dodajte arašidovo maslo s koščki ali zrnati sir.

Fotografija: Krištof Koman

Priporočamo še: VIDEO: Najboljše polnjene paprike iz pečice
Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed