Odprta Kuhinja

Juhica iz mlade špinače z riževimi špageti in žličnikom iz rikote z drobnjakom

Odpri galerijo
A+   A-
V pozdrav jeseni!



Za štiri.

Sestavine


- 1 l jušne osnove (piščančje ali zelenjavne)
- 4 velike pesti mlade špinače
- 4 velike žlice rikote (100–120 g)
- manjši šopek drobnjaka, sol in poper
- zavitek instant tankih riževih špagetov (vermicellov)

Priprava


1. Zavremo jušno osnovo in vanjo stresemo oprano špinačo. Kuhamo 3 minute, nato odstavimo in s paličnim mešalnikom zmeljemo. Pokusimo, po potrebi dosolimo in popopramo.

2. Drobno narežemo drobnjak in ga umešamo v rikoto.

3. Špagete pripravimo po navodilu na embalaži in jih odcedimo.

4. Juho nalijemo v krožnike, dodamo testenine in po en žličnik iz rikote z drobnjakom – ter gremo jest!
Priporočamo še: Kolač s pečenimi jabolki, ki navduši

Fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 8.10.2018 ob 17:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: