Odprta Kuhinja

Jušni gobovi cmočki

Odpri galerijo
A+   A-
... lahko pa postanejo tudi cmoki.


Sestavine


- 4 srednje veliki jurčki
- majhna čebulica
- maslo
- sol, poper
- manjše jajce
- šetraj, majaron
- 4 žlice ribanega parmezana
- 3–4 žlice drobtin (po potrebi, glede na trdoto zmesi)

Priprava


1. Jurčke narežemo, čebulo nasekljamo in jo na maslu popražimo, nato dodamo narezane gobe in jih pražimo 15–20 minut. Odstavimo, solimo, popramo in dodamo začimbe, nato napol ohlajeno zmeljemo.

2. Dodamo jajce, parmezan in drobtine ter premešamo, da dobimo kompakt­no zmes. Biti mora bolj čvrsta kot rahla.

3. Z roko oblikujemo cmočke velikosti oreha in jih polagamo v vrelo juho. Kuhamo jih le toliko časa, da priplavajo na površje.

Namig: Lahko pa naredimo večje cmoke, ki jih ravno tako skuhamo v bistri juhi in ponudimo ob dobri mesni ali nemesni omaki.
Priporočamo še: Kremna gobova juha Jamieja Oliverja, ki jo preprosto morate poskusiti

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 24.9.2018 ob 08:09

Več iz te teme:

juhe in enolončnicecmočkijušni cmočkigobovi cmočki

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.