Jušni gobovi cmočki
Odpri galerijo
A+ A-
... lahko pa postanejo tudi cmoki.
Sestavine
- 4 srednje veliki jurčki
- majhna čebulica
- maslo
- sol, poper
- manjše jajce
- šetraj, majaron
- 4 žlice ribanega parmezana
- 3–4 žlice drobtin (po potrebi, glede na trdoto zmesi)
Priprava
1. Jurčke narežemo, čebulo nasekljamo in jo na maslu popražimo, nato dodamo narezane gobe in jih pražimo 15–20 minut. Odstavimo, solimo, popramo in dodamo začimbe, nato napol ohlajeno zmeljemo.
2. Dodamo jajce, parmezan in drobtine ter premešamo, da dobimo kompaktno zmes. Biti mora bolj čvrsta kot rahla.
3. Z roko oblikujemo cmočke velikosti oreha in jih polagamo v vrelo juho. Kuhamo jih le toliko časa, da priplavajo na površje.
Namig: Lahko pa naredimo večje cmoke, ki jih ravno tako skuhamo v bistri juhi in ponudimo ob dobri mesni ali nemesni omaki.
Priporočamo še: Kremna gobova juha Jamieja Oliverja, ki jo preprosto morate poskusiti
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 24.9.2018 ob 08:09