Odprta Kuhinja

Jutranja slana

A+   A-

Jutranja slana

Slani krekerji z bučnimi semeni

120 g semen (bučna, sončnična, lanena)

50 g mletih mandljev

100 g polnozrnate moke

2 stroka česna, 3 žlice oljčnega olja

2 žlici hladne vode

vejica svežega rožmarina

50 g gobe soli ali solnega cveta

Rožmarinovo vejico osmukamo, česen olupimo in skupaj z bučnimi semeni stresemo v električni sekljalnik. Dobro zmeljemo.

Dodamo mlete mandlje, moko, olje in vodo ter vgnetemo v testo: naj bo čvrsto, ne sme se drobiti.

Testo položimo na pomokan pult in ga na tanko razvaljamo. Z modelčki za piškote ali z nožem oblikujemo različne oblike krekerjev.

Preložimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, posujemo z grobo soljo in postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 15–20 minut. Toliko, da se robovi zlato rjavo obarvajo. Vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo z mladim sirom ali skuto.

besedilo in kuharija Saša Drobnič Škrjanec

fotografije jagababa.si
Datum Objave: 5.12.2017 ob 14:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: