Jutranja slana
A+ A-
Jutranja slana
Slani krekerji z bučnimi semeni
120 g semen (bučna, sončnična, lanena)
50 g mletih mandljev
100 g polnozrnate moke
2 stroka česna, 3 žlice oljčnega olja
2 žlici hladne vode
vejica svežega rožmarina
50 g gobe soli ali solnega cveta
Rožmarinovo vejico osmukamo, česen olupimo in skupaj z bučnimi semeni stresemo v električni sekljalnik. Dobro zmeljemo.
Dodamo mlete mandlje, moko, olje in vodo ter vgnetemo v testo: naj bo čvrsto, ne sme se drobiti.
Testo položimo na pomokan pult in ga na tanko razvaljamo. Z modelčki za piškote ali z nožem oblikujemo različne oblike krekerjev.
Preložimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, posujemo z grobo soljo in postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, za 15–20 minut. Toliko, da se robovi zlato rjavo obarvajo. Vzamemo iz pečice, ohladimo in postrežemo z mladim sirom ali skuto.
besedilo in kuharija Saša Drobnič Škrjanec
fotografije jagababa.si
Datum Objave: 5.12.2017 ob 14:12