Kaj bo dobrega v Okusih

Proso bo v ospredju številke.

Januarju smo po starem rekli prosinec in nekateri menijo, da je to povezano s prosom. Prehranske lastnosti tega na prvi pogled skromnega semena so naravnost odlične, zaradi preproste priprave pa se jih brez strahu lahko lotijo tudi najbolj sramežljivi začetniki v kuhinji. Beba Splichal je za Okuse, prilogo sobotnih Slovenskih novic, pripravila kašoto, jed iz prosene kaše.

Januar je postal tudi veganuar. Vegansko obarvano poimenovanje za prvi mesec v letu sta si 2014. izmislila Britanca. Pobuda ima spletno stran veganuary.com. Letos so izdali elektronsko knjižico, v kateri so zbrali kup receptov, ki so jim jih posredovali slavni glasbeniki, komiki, igralci in druge prepoznavne osebnosti. Za vas smo izbrali dva: zloženko z jajčevci in testo za pico iz sladkega krompirja.

Še nekaj enostavnega za vse sladkosnede: pomarančni kolač s sladkorno glazuro.

Na Slovenske novice se lahko naročite tukaj.

Naj vas naslovnica zapelje …

 

Naslovna fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed