Odprta Kuhinja

Kaj za nedeljsko kosilo: goveja juha – dovolj močnega okusa, a ne premastna

Kaj za nedeljsko kosilo: goveja juha – dovolj močnega okusa, a ne premastna (Foto: Jasmina Pirnar Krope)
Odpri galerijo
A+   A-
Vreme kar kliče, da si za nedeljsko kosilo privoščimo krožnik ali dva bogate goveje juhe z rezančki. Priporočamo še sočno musako in pa nekaj sladko slastnega.

Zagotovo vsaka gospodinja uporablja malo drugačen recept, vsaka ima zanjo verjetno tudi vsaj eno drobno skrivnost ali trik. Pa jo znamo res pravilno pripraviti, da je bistra, lepe zlatkaste barve in dovolj močna, polnega oziroma bogatega in harmoničnega okusa ter ne preveč mastna?!

image_alt
Klasike z Yasko: Najboljša goveja juha

Čeprav musaka ni slovenske gore list, je v marsikaterem domu pogosta gostja nedeljskih kosil. Polna krompirja in sočnega mesa se izvrstno poda h krožniku goveje juhe, še posebno ker nekaj te roma tudi vanjo. Musaka je pa tudi jed, pri kateri je prepovedano šteti kalorije.

image_alt
Presneto dobra musaka s špinačno omako

Ste bili čemerni in se morate družinskim članom zares prikupiti? Naredite te mini ruladice, ki so popolnoma po okusu sladkosnedov, še posebno otrok. Pa previdno s količino – lahko se jim zrola od navdušenja.

image_alt
Zrolani čupavci, ki se kar topijo v ustih

Priporočamo: še več idej za nedeljsko kosilo

Datum Objave: 20.1.2024 ob 06:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj