Božanska kakijeva krema

Za štiri kozarce.

Sestavine

– 4 mehki, zreli kakiji
– 100 g indijskih oreščkov
– ali konzerva kokosovega mleka ali veganska smetana za stepanje

Priprava

1. Za ta recept potrebujemo kakije, ki so užitni šele, ko se popolnoma zmehčajo. Previdno jih olupimo, pomagamo si z žličko, in nazadnje odstranimo pecelj. S prsti jih pomečkamo, da odstranimo seme. Nekateri kakiji ga nimajo, lahko pa v sadežu najdemo tudi več semen.

2. Indijske oreščke namočimo za vsaj 15 minut, nato zblendamo s čim manj tekočine, da nastane tekoča smetana. Če želimo bolj čvrsto, vzamemo iz hladilnika konzervo kokosovega mleka (nujno mora biti prej v hladilniku več ur), odlijemo prozorno tekočino in preostanek stepemo.

3. Pripravimo štiri široke kozarce. Očiščen kaki dobro zmiksamo, razdelimo v kozarce, okrasimo s smetano in takoj ponudimo z žlicami na dolgih ročajih.

Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana