Odprta Kuhinja

Kako naredimo domači čokolino

Odpri galerijo
A+   A-
Za vse, ki menite, da se take kašice, kot pride iz škatle, ne da namešati doma. Ta čokolino si boste za zajtrk pogosto privoščili tudi odrasli.


Kašica domači čokolino


Za pripravo suhe mešanice za 4–5 obrokov.

  • 250 g pirinega zdroba

  • 70 g čokolade v prahu

  • 50 g drobno mletih ovsenih kosmičev

  • po želji še cimet, vanilja


Priprava


1. Segrejemo 300 ml mleka ali kak­šnega rastlinskega napitka. Preden mleko zavre, vanj vmešamo 3–4 žlice suhe mešanice za domači čokolino. Kuhamo do vrenja in neprestano mešamo, da se kašica ne prismodi.

2. Ko zavre, odstavimo in počakamo nekaj minut, da se jed še malo zgosti.

Namig: Čokolino sladkamo po okusu z medom, sladkorjem, agavovim sirupom ali po vrhu nastrgamo temno, mlečno ali belo čokolado. Če je pregost, prilijemo še malo mleka in dobro premešamo.

Recept in fotografija: Barbara Šabeder Jančič
Priporočamo še: Češpljev clafoutis, najpreprostejši med vsemi (VIDEO)
Datum Objave: 25.8.2022 ob 08:08

Več iz te teme:

zajtrkkašačokolino

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja