Kaša s kokosovim mlekom in arašidovim maslom

Pogrela vas bo na turobno zimsko jutro.

Za 2 osebi; 5 minut; zelo preprosto.

Sestavine

– 2 dl kokosovega mleka
– 3 do 4 dl vode
– ščep soli
– 120 g ovsenih kosmičev
– 2 žlici arašidovega masla
– 2 žlički medu ali javorjevega sirupa

Priprava

1. Kokosovo mleko in vodo zavremo. Posolimo, dodamo ovsene kosmiče in arašidovo maslo.
2. Kuhamo in mešamo na zmernem ognju približno 3 minute. Poskusimo. Če je premalo slano, dosolimo.
3. Kašo nadevamo v skodelici ter pokapljamo z medom ali javorjevim sirupom.

Namigi:
Če želimo bolj tekočo kašo, dodamo več vode.
Po kaši lahko potresemo tudi kokos, suho sadje ali oreščke.
Jaz sem uporabila malce zmlete ovsene kosmiče, če pa uporabite cele, bo čas kuhanja za nekaj minut daljši.

Z nami kuha Klara Avsenik, Curry and Love.

Poskusite še: mlečna prosena kaša s čokolado

Klara Avsenik

Moja kuhinja je malo v Ljubljani, v študentskem stanovanju, kjer si moj ekonom lonec deli mesto s cimrovimi praznimi steklenicami cvička. Moja kuhinja je malo v Straži, kjer mami z vrta nosi polne košare zelenjave, da kuhava 'hrano brez imena'. Moje kuhinje pa so še drugje po svetu, kamorkoli me že odnese. Stičišče vsega je moj blog Curry and Love.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana